Ha van szabad három órád

Ha van szabad három órád, és jól értesz angolul, hallgasd meg Ronald D. Moore, Terry Moore, James Callis, Jamie Bamber, Tahmoh Penikett és Mark Sheppard és Henry Wells beszélgetését a Battlestar Galacticáról. Minden bizonnyal a legérdekesebb társalgás, amit valaha a témában hallottam. A scifi.com ide vonatkozó letöltőoldaláról lehet beszerezni az mp3 fájlt.

(A spoilerdömping taget csak kötelességtudatból tettem ki, én se írok semmi vészeset, de a beszélgetésben is kerülik az ilyen témákat.)

Azért nem árt, ha jól kiigazodsz a brit akcentuson is, ami sokszor nevetség tárgya a beszélgetés során, ugyanis nem csak a Baltart alakító James Callis, hanem Jamie Bamber és Mark Sheppard is angolok. Ugyan hármuk közül Callis beszéli a legszebb RP-t (Received Pronounciation, az akcentus, amelyet csak tanulni lehet), de a másik kettő is jól kivehetően elüt az amerikai angoltól, amelyet a Moore házaspár és Tahmoh beszélnek. Henry annyira nem volt prominens résztvevője a beszélgetésnek, legalábbis nem figyeltem föl rá.

Sheppard érdekes dolgokat mondott, új fiúként persze nem sok kifogásolnivalója volt a showval kapcsolatban, sőt. Mindesetre nagyon érdeklődik a sorozat iránt, és roppant intelligensnek tűnik a megnyilvánulásai alapján. A szerepéről sem árult el sokat, de azt már tudhatjuk, hogy valamilyen ügyvédet fog játszani az utolsó három részben, és nagyon nagy hangsúly lesz a karakterén. A nevét nem sikerült megértenem, de mire fontos lesz, utána fogok nézni a transcriptekben.

A legtöbb javaslattal talán Jamie áll elő, de Tahmoh-val együtt érdekes aspektusokra világítanak rá, amelyekbe Ron Moore néha bele se gondolt, vagy eszébe sem jutott elmagyarázni nekünk. James Callis rendelkezik a legkifinomultabb humorral közülük, bár az egész beszélgetés alatt jókat röhögcséltem mindnyájukon. 

Azt a legérdekesebb hallani, amikor a színészek a saját karaktereik fejével gondolkodnak, meg azt, amikor a show legnagyobbjait, "Eddie" Olmost és Mary McDonnellt emlegetik, mindig a legnagyobb tisztelettel. Bár azért nem maradhatnak el az Olmos hangját utánzós poénok sem, de hallható, hogy egyébként mennyire felnéznek rá.

Ha érdekelnek olyan vélemények a produkcióról, melyekre maga Ronald D. Moore is hallgat, és elgondolkodik rajtuk, akkor mindenképp érdemes beletekerned a hangfelvételbe, de ha csak üres óráidban akarsz röhögni egy keveset, akkor is jól fogsz szórakozni.