Búcsúzóban: Tartalomjegyzék

Úgy gondoltam, akárcsak a könyvek utolsó lapjain, itt is szerepelhetne egy tartalomjegyzék, hiszen bármikor idetévedhetnek újabb látogatók, amíg a Google jónak látja. Hogy nekik ne kelljen átnyálazni az egész blogot, ugyanakkor meglegyen egy kiindulópont, hogy miket érdemes megnézni a blogon, melyek azok a posztok, amelyek nem évülnek el, és kellőképpen érdekesek is, létrehoztam egy listát. Néhány személyes kedvencem is helyet kapott, hiszen nehéz megállni az ilyesmit, de elsősorban informatív, illetve vicces bejegyzéseket gyűjtöttem össze, lehetőleg egoizmus nélkül.

  1. A Battlestar Manifesto — a sorozat kiskátéja egyenesen a producerektől, igaz, azóta kiderült, nem teljesen pontos az összefoglaló.
  2. Mario Savio beszéde a BSG-ben — egy történelmi beszéd és Galen Tyrol szavainak összehasonlítása videóval.
  3. Szavazás – ki a Végső Cylon? — Starbuck és Roslin folyamatosan egymást taszították le a trónról a 2008 januári szavazáson.
  4. Szavazás – milyen lesz a Föld? – amikor még sejtésünk sem volt a negyedik évadról. Aztán először koppantunk, majd mégsem.
  5. A Wiki Frakr — a Battlestar Wiki kifordított változata örök érvényű poénokkal.
  6. Tízdolláros fra(c)k — avagy honnan ered a BSG káromkodása. Bizony, ez már 2007-es hír.
  7. Enjoy the Cylons — a kevés kiposztolt fanvideó közül a legleleményesebb, a Depeche Mode-szám átiratával.
  8. A BSG LOLmacskák — a három galéria, amelyeken ma is visítva röhögök.
  9. Top tíz indok, amiért nézni kell a BSG negyedik évadját — a színészek jelmezestől Lettermannél jártak, amit milliószor megkaptam e-mailben, pedig ekkor már volt a blogon.
  10. Ilyen is lehetett volna I. — a Bryan Singer-Tom DeSanto-féle BSG-újraindítási projekt részletesen.
  11. Ilyen is lehetett volna II. — mi történt volna, ha Edward James Olmost vagy Mary McDonnellt nem sikerül leszerződtetni?
  12. Ilyen is lehetett volna III. — Richard Hatch, az eredeti Apollo próbálkozása a BSG felélesztésére.
  13. Bear McCreary koncerten 1, 2 — így zúzott a BSG zenekara élőben a Black Marketre és az All Along the Watchtowerre.
  14. Az igazság a Final Five-ról — egy kapitális tévedésem az öt utolsó cylonról, ami körbejárta a fórumokat, én meg azóta is lapítok. Azért volt benne igazság.
  15. Hogyan készül egy BSG-epizód 1, 2, 3, 4 — a sorozatok gyártásának folyamata A-Z-ig, igaz, lenne a leírásban javítanivaló.
  16. A Ron Moore-sztori 1, 2, 3 — a Battlestar Galactica atyaúristenének legalaposabb, legátfogóbb életrajza csak itt, csak magyarul.
  17. A Fun Fact-sorozat — Edward James Olmos magyarul beszél, az Enterprise menekül a cylonok elől, magyar zászló a Capricán, és további érdekességek a szomorúan rövid életű rovatból.
  18. Amiket a BSG szünetében érdemes nézni — rövid bejegyzéssorozat arról, hogy mivel töltsük ki a hosszú hiátust. Ma is érvényesek az akkori állítások, amelyekben egy vendégblogger, jaste sydlon is segítségemre volt.
  19. Dirk Benedict az új BSG-ről — a vérkonzervatív kovboj, az egykori Starbuck megmondja a magáét: a nők ne szivart, hanem csecsemőt emelgessenek.
  20. Így írtam 2006-ban — a történelem egyetlen pozitív kritikája a Black Market c. epizódról.
  21. Six Degrees of Separation — egy retrospektív elemzés, amiből végül nem lett rovat, de ez a darab egész jó lett.
  22. A toplisták — a sorozat végével sztalker és én összeállítottuk a BSG legfontosabb izéit, és megőriztük őket az örökkévalóságnak.
  23. A stábtagok — a BSG stábjának kevés tagjáról írtam, köztük Jamie Bamberről, David Weddle-ről és Bradley Thompsonról, valamint Michael Rymerről, mégis ez volt az egyik kedvenc rovatom.
  24. A karakterek — kevésszer nyúltam ehhez a témához, de akkor kifejtettem, hogyan nyúlták Baltart Bashir doktorról, miért béna pár az Agathon-famiília, mellettem pedig Sint és Ák_ írt egy-egy kiemelkedő vendégposztot.

Kérem, kezeljétek kellő megértéssel a korai bejegyzéseim minőségét. Köszönet minden vendégbloggernek, aki valaha tiszteletét tette e helyen, és emlékezetes posztokkal örvendeztetett meg bennünket. Minden e-mailt, javaslatot, hírt és bejegyzésanyagot is szeretnék ez úton megköszönni, rengetegen járultatok hozzá a blog működéséhez az elmúlt két és fél év során.

CategoriesUncategorized