Nyerte a nézettségi versenyt a Battlestar Galactica

A comment:com írta meg, hogy jön a Battlestar Galactica: Razor a magyar DVD-piacra A penge címmel. 2990 Ft-ért lehet majd beszerezni, de hogy ezért mit kapunk, arról semmi infóm. 

Az NBC/Universal repesve adta ki a sajtóközleményét, hogy a kábelcsatornák közül pénteken este 10 és 11 között a Sci Fi-t nézték a legtöbben. A BSG premierjére 2,1 millióan voltak kíváncsiak összesen (és ezt nyugodtan felszorozhatjuk úgy 1,8-cal, ha a DVR-eseket is bele akarjuk kalkulálni). A pénzkereső-pénzelköltő korosztályból, azaz a 18-49 évesek köréből 1,3 millió került ki, és a férfiak többsége a Sci Fi-t nézték aznap este. Ez egy picit jobb, mint a 4.0 premierje, de ahogy arra máshol rávilágítottak, a folytatásos sorozatoknak az a halála, ha húzzák-halasztják őket, szóval annyira nem kéne virulnia az NBC fejének, mert lehetnének ezek sokkal magasabb számok is.

A scifi.com webszájtot 2008 Halloweenje óta nem látogatták annyian, mint a Face of the Enemy alatt, videót nézni pedig 2006 októbere óta nem ment oda annyi ember, mint most.

Ysu írta meg, hogy a rajongók búcsúzóul szeretnék köszönetüket kifejezni a Battlestar Galactica stábtagjainak, ezért összeállítanak egy emlékkönyvet a legszebb jókívánságokkal. Szintén a Mary McDonnell-blogon olvashattok egy remek összefoglalót a legutóbbi FedConon lezajlott BSG-találkozóról, úgyhogy duplán is érdemes klikkelni. Azért, ha valaki szeretne üzenni a készítőknek, lehetőleg ne úgy tegye, hogy "Greetings from Hungary! Loved the 4th season!", mert lehet, hogy nagyot néznének. 

Michael Nankin megint küldött pár forgatási képet az LA Times-nak, itt lehet őket bevizsgálni.

Töredelmesen bevallom, amikor én ezt először láttam, akkor nem találtam annyira viccesnek, de azóta David Weddle író megmutatta a kollégájának, Mark Verheidennek, ő meg blogolt róla egyet, és immár terjed az anyag: ez a videó ugyanis bemutatja, hogy ki borult ki a legjobban a BSG féléves hiátusa miatt. Főszerepben Bruno Ganz.