Ron Moore az utolsócylon-jelöltekről

Ronald D. Moore egy Sci Fi Wire-nek adott interjúban elmondta, hogy kiket vettek fontolóra az utolsó cylon szerepére, és miért nem vált volna be egyikük sem. Egészen megalapozott indokai vannak arra, hogy a rajongótábor által legesélyesebbnek tartott személyeket miért zárták ki nagyon hamar, aztán megtudunk néhány ártatlan részletet arról is, hogy mi vár ránk a jövőben ebben a témában. A legfontosabb pontokat felsorolom a tovább után.

Edward James Olmos ugyanennek a blognak nyilatkozott némileg spoileresen a befejező részekről, erről a tovább mögött találjátok a videót.

A Sci Fi fórumain egy nagyobb élményrontó látott napvilágot a 13., The Oath címet viselő epizóddal kapcsolatban, sajnos ezért is a tovább gombra kell kattintani. Jól elkülönítettem a többi infótól, úgyhogy aki csak a fentiekre kíváncsi, az sem fog beleszaladni.

Kezdjük a 4×13 spoilereivel: a 4×13-ban fog hús-vér formában visszatérni Ellen Tigh, és tiszteletét teszi majd Head Six is. Ő már nem ugyanaz a szexőrült manipulátor, aki volt (Sixről beszélünk), sokkal inkább egy angyali vezető.  

Ron Moore azt mondta, hogy nem is igazán volt másodlagos jelölt az utolsó cylon szerepére, mert mindenkit sorban kidobtak. Gaetát és Duallát röviden fontolóra vették, de bármennyire is jó karakterek, a hatásuk jelentéktelenebb lett volna. Velük nem emelkedett volna minden egy magasabb szintre. Adama és Roslin más okokból, de szintén hamar kiestek. Ha valamelyikük cylon lett volna, azzal elvettek volna valamit a show-ból, és az ártalmas lett volna. Akkor részben maga az utazás is helytelen lett volna, és az egésznek egész más jelentéstartalma lett volna, mint amit el akartak érni.

Kate Vernon annyit tett hozzá, hogy a halála után megkérdezte Moore-t, hogy van-e bármi esély a visszatérésére, mire a producer őszintén nemmel felelt. Vernon azoban beleszeretett a karakterébe, és többször is hívogatta Moore-t, eredménytelenül. A történet többi részét már ismerjük. Miután megtudta, hogy mégis visszatér, mélyen lapulnia kellett, úgy el kellett tűnnie, amennyire csak tudott. 

Ellen a visszatérése után rengeteget fog beszélni, és ide-oda látjuk majd menni. A férjével való találkozása igazi, régimódi újraegyesülés lesz. 

Ron Moore azért nem akarja még a legkisebb részletet sem elárulni, mert innentől kezdve a negyedik évad egy nagy összefüggő történet, és nem szeretné, hogy rájöjjünk, merrefelé is haladnak vele.

És akkor Edward James Olmos interjúja: