Premier utáni linkgyűjtemény

Az LA Times is elkövette azt a hibát, hogy idejekorán publikáltak a Sometimes a Great Notion végén látható fordulatról, így azok a nézők, akik felvételről követik a sorozatot, durván beleszaladtak a spoilerbe. Másnap egyoldalas cikkben magyarázták el, hogy miért nem tudták tovább tartani a szájukat, hát valami ilyesmi az én álláspontom is a témában, leszámítva az újságírói versengésre vonatkozó faszságot. Egyébként az ominózus írás itt található, és a Battlestar Galactica Keyser Sözéja, Kate Vernon nyilatkozik benne megint érdekeseket.

Ron Moore tényleg embertelen mennyiségű interjút ad mostanában, és sixxhez hasonlóan én se bírom őket megunni, de a MediaBlvd cikkét már csak linkelni fogom. A producer kimerítő válaszokat ad rajongók kérdéseire, és elárulja, hogy nagyon bánja, hogy évekig hitegették azzal a nézőket, hogy a cylonoknak van egy terve. Egészen a The Plan című filmig lelkiismeret-furdalása is volt miatta, de most már nyugodtan alhat. Kiderül, hogy már a második évadban is tervezgették, hogy a Galactica katonái egyszer látogatást tesznek a cylonok hajóján, és Caprica-Six asszisztálásával végleg kiiktatják az ellenség képességét az újjászületésre. A Capricáról megtudjuk, hogy a BSG-hez mérhető költségvetése lesz, ugyanakkor a kevesebb díszlet és a több helyszíni forgatás ugyanúgy föl fogja azt emészteni, mint a Galacticában a CGI.

Az interjúból az io9 kigyűjtötte a spoilereket, itt lehet őket elolvasni.

Felhívom a figyelmet Ysu kritikagyűjteményére a Battlestar Galactica premierje kapcsán, nagyon alapos válogatás, és magam is kiváló írásokra bukkantam általa.

A BSG félévados premierje a comment:com információi szerint több mint kétmillió nézőt vonzott, ami jelentős növekedés az előző évekhez képest, igaz, a Sanctuary és a Stargate: Atlantis fináléja is képes volt ekkora közönséget leültetni a képernyők elé.

Darth Mojo újabb írására Andrew hívta fel a figyelmet (köszi!), ebben a grafikus a BSG-től vett keserédes búcúsjáról beszél, és érdekes tanácsokkal szolgál a rajongók felé is. Tanulságos bejegyzés.

ProgGrrl, a Galactica Sitrep jó fej szerkesztőcsaja ott járt a BSG-emléktárgyak árverésén, és interjút készített egy csomó résztvevővel, közelről fölvett értékes darabokat, majd beült egy Raptorba is. A hírek szerint az aukció több mint egymillió dollárt kasszírozott be, ugyanakkor a legnagyobb darabok, mint a Raptorok és a Viperek, nem találtak gazdára. Fránya gazdasági világválság.

Végezetül a fenti fotóra kattintva egy kisebb galériát lehet elérni a Galactica jócsajairól és jófaszijairól.