Linkgyűjtemény reggelre

A héten kerül adásba a Battlestar Galactica folytatása, ezt már fél lábon állva is kibírjuk. Személy szerint szombaton nem megyek be dolgozni.

A Wall-E című animációs film rengeteg dicséretet kapott a rendezéséért, és mindenki szorít, hogy kapjon egy jelölést az Oscar-díjnak ebben a kategóriájában is. Andrew Stanton, a mozi rendezője elárulta, hogy óriási Battlestar Galactica-rajongó, és a sorozat dokumentarista-realista kameramozgását kölcsönözte a Wall-E-hez, valamint a film tónusát is a BSG inspirálta.

Hosszú idő után felkerült a legújabb videóblog a Sci Fi oldalára, amelyben egy csomó stábtag mondja el, hogy nem szabad beszélniük az utolsó cylonról, és helyenként egész viccesek bírnak lenni. 

Aaron Douglas (Tyrol) ennek a rajongói blognak a kommentjeiben válaszolt személyesen a rajongók kérdéseire, ami egyrészt szerintem marhára szimpatikus dolog, másrészt meg a tévénézők néha jobb kérdéseket bírnak föltenni, mint az újságírók (őszintén, kinek nincs tele a töke a konzervválaszokkal?). Például az is kiderül, hogy Douglas kiválóan utánozza Edward James Olmost, annyira, hogy a felolvasások alatt néha beugrott a helyére, így volt, hogy egy közös jelenetüket ő egyedül adta elő két oldalon keresztül. Készült a színésszel egy interjú a Slice of SciFi podcastjában is, és azt hittem, beszarok a röhögéstől. Érdemes letölteni az mp3-at és beletekerni a harmincadik percig.

Bear McCrearyvel a FEARnet készített interjút, a blog régi olvasóinak újdonság nem lesz benne, de szóba kerül a BSG és a Terminator zenéje, valamint a barátsága Danny Elfman és Richard Gibbs egykori zenekarával, az Oingo Boingóval (akik a soundtrackeken is gyakran zenélnek), illetve kiderül, hogy tervez további BSG-albumokat kiadni a negyedik évad után, nem is beszélve a koncertekről.

Jamie Bamber itt nyilatkozott a sorozat hátralevő epizódjairól és arról, hogy mi hiányzil neki legjobban a BSG-ből. Egy kicsit spoileresen megy bele a részletekbe a jövőt illetően, amit így, néhány nappal a premier előtt nincs nagyon értelme elolvasni, de lelke rajta mindenknek.

Ron Moore itt arról beszél, hogy mennyire megszerette Vancouvert és hogy mennyire büszke a sorozat teljes stábjára, akik szívüket-lelküket beleadták a munkába, és maguk is büszkék voltak arra, hogy ott dolgozhattak.

A linkgyűjtemény a Galactica Sitreptől van, náluk még több található, csak kiszűrtem azt, ami itt már szóba került vagy egyáltalán nem is érdekes. Náluk találtam még a Gawker blog brutáljó BSGhogyvoltjait is, ami a Television Witout Pity-féle leírások tökéletes ellentéte: harminc oldal helyett hat sorosak, és offenzívek. De az olyan elnevezéseken, mint a Blonde Tomboy Space Girl meg a Miami Vice, szakadtam.

A TWoP fórumán találató egy topik azokról a dolgokról, amelyeket nem tehetünk meg a Galactica fedélzetén. Lehet, hogy volt már a link, de ezen egészen szombatig röhögni fogok:

Not allowed to spell Colonel Tigh's name "T-G-H" and claim "the Cylons took the I," as it is cruel and not remotely funny.