A The Plan be fog foltozni néhány lyukat a BSG történetében

Újabb élményrontó infók láttak napvilágot a The Plan című tévéfilmmel kapcsolatban, ezúttal az Ötös cylont, azaz Doralt alakító Matthew Bennett követte el azt a botorságot, hogy magával vitt néhány oldalt a forgatókönyvből egy találkozóra, hogy egy színészjelöltekből álló csoport gyakorolhassa őket.

Matthew Bennett

A forgatókönyvoldalakon három jelenetet ismerhetünk meg, amelyek arra világítanak rá, hogy a film a jelek szerint szinte teljesen a cylonok szemszögéből fogja ábrázolni az első évad eseményeit, és megismerjük azt is, hogy hogyan dolgozták ők fel, hogy az emberiség nem teljesen pusztult ki a támadásuk után. A grandiózus “terv” is újabb elemekkel bővül, a konkrét spoilereket már csak a tovább mögött olvashatjátok.

Első jelenet: Simon (a fekete orvoscylon) a Galacticán tartózkodik, méghozzá egy közös kabinban egy Diana nevű gépésszel (csak nem Diana Seelixszel, aki immár pilóta?). Diana arról panaszkodik, hogy Tyrol főnök arra kényszerítette, ő ellenőrizze le Starbuck Raptorját (nem sokszor repült a nő Raptorral, vajon melyik eset után lehetett ez?). Simon azt próbálja magyarázni neki, hogy az élet többről is szól, mint a kötelességeinkről, és most, hogy látta a világ végét, ideje élnie is egy kicsit. Simon felkéri egy táncra Dianát, aki erre visszakérdez, hogy ivott-e a férfi. Simon ezután véletlenül felébreszti a gyermeküket, egy kisbabát. What the frak? Itt valami félreértés lesz.

Második jelenet: Anders Cavil atyával találkozik, nem sokkal azután, hogy a capricai ellenállás vezetője lett. Bevallja, hogy gyűlöl harcolni, és minden taktikát egy filmből lesett el. A harcosaival megmentették Cavilt, nem tudván, hogy ő is cylon. Az atya megpróbálja megnyugtatni Anderst, de közben arról is győzködi, hogy bocsásson meg a cylonoknak.

Harmadik jelenet: Cavil (nyilván egy másik példány) Ellen Tigh-jal találkozik egy sztriptízbárban, nem sokkal a cylonok támadása előtt. Ellen pofon üti a férfit, az pedig viszonozza. A nő a férjéről panaszkodik, úgy tűnik, eldöntötte, hogy elválik tőle. Először azt mondja, hogy Cavil messze nem olyan, mint Saul, végül azonban arra jut, hogy ő is pont ugyanolyan, mint Saul. Cavil megpróbál közelebb kerülni a nőhöz, amikor az első bombák felrobbannak. A cylon erre megjegyzi, hogy ez kicsit korai volt. Ez a mondat a jelek szerint nagyobb spoiler, mint gondolnánk, ugyanis Bennett utólag rájött, hogy ezt mégse kellett volna közszemlére tennie. Ráadásul lehet, hogy Cavil volt az ismeretlen idegen, aki az utolsó hajóra felrakta a Piconon Ellen Tigh-t, ami tovább kavar a terven, hiszen eddig azt hittük, a cylonok akkor még arra hajtottak, hogy mindenkit kinyírjanak.