A Fox belenyúl a Virtualitybe

James D'Arcy, például a Virtuality szereplőjeLassan hozzá kell szoknotok ahhoz, hogy szaporodni fognak a nem BSG-vonatkozású hírek is a blogon, hiszen miközben lecseng a sorozat, indulnak a készítők egyéb projektjei és a különböző mellékhajtások is, szóval essen egy pár szó ismét a Virtualityről, Ron Moore és Michael Taylor űrdrámájáról.

A szóban forgó műsor egyelőre egy kétórás pilotból áll, amelynek a teljesítménye alapján fogja majd eldönteni az anyacsatorna, a Fox, hogy kíváncsi-e belőle egy teljes évadra. A tavaly nyár elején forgatott anyagot a 2009-es midseasonben fogják műsorra tűzni, ám úgy néz ki, hogy május környékén már eldöntik, hogy követni fogják-e újabb epizódok. A probléma csak az, hogy valószínűleg az eddigi produkció első ránézésre jobban hasonlít egy hard SF munkára, mint amennyit egy országos lefedettségű adó be merne vállalni. Ezért aztán a májusi döntésig megpróbálnak a vágószobában csodát művelni a Virtualityvel, és valami könnyebben emészthető, kommerszebb programot próbálnak kihozni belőle, amelyet a Fox döntnökei is favorizálni fognak majd. Ez van, az ember vagy rétegműsort készít kis költségvetésből egy kábeles adón, vagy kommersz cuccot sok pénzből, országosan.

Ez az újravágás persze nem jelenti mindjárt azt, hogy a pilotból kiszórnak minden fasza dolgot, Joss Whedon erre a jó példa, aki kiválóan képes elszállt, hardkór szkifiket kiagyalni, és maga is elismeri, hogy gyakran szüksége van a csatorna beleszólására abban, hogy emészthető dolgot faragjanak az ötleteiből.

A Galactica Sitrep megfigyelte, mekkora király péntekük lesz jövőre az amerikaiaknak (nekünk meg szombatunk): este nyolctól Sarah Connor krónikáit élvezhetik majd, utána kilenctől már indul is a Dollhouse, tíztől meg csak át kell kapcsolni a Sci Fi-ra, és kezdődik a BSG. Igaz, kicsit meghullott, de azért visszatért a jó öreg Sci Fi Friday, reméljük, a nézettségben is meglátszik majd. És hát, ne feledjük, mennyi az átfedés a három sorozat között: a Dollhouse-t Jane Espenson is írja, Tahmoh Penikett (Helo) és Mark Sheppard (Badger, Romo Lampkin) pedig játszanak benne, a TSCC egyik producere pedig Toni Graphia írónő, a zenéjét Bear McCreary szerzi, és láthatjuk benne Stephanie Jacobsent, azaz Kendra Shaw-t is.

Végezetül: így néz ki a cylon bázishajó hibridje latex úszósapka nélkül:

Tiffany Lyndall Knight
A képre kattintva még egy interjút is elolvashattok arról, hogy milyen eljátszani a BSG hibridjét