A Sci Fi Channelnek van egy Terve

Most már hivatalos, a Battlestar Galactica lezárása után 2009 nyarán fog adásba kerülni az ősszel forgatott tévéfilm, és a végleges címe valóban The Plan lesz. Az egész estés produkciót Edward James Olmos rendezte meg, kárpótolva minket valamelyest azért, hogy a sorozatból csak pár epizódot vállalt, a főszerepben pedig különféle cylonokat láthatunk majd.

Katee Sackhoff a héten vendégszerepel a Law & Order, vagyis az Esküdt ellenségek egyik epizódjában, méghozzá a világ legjobb halhatatlanja/börtönőre/prédikátora/antikrisztusa, Clancy Brown mellett. De jó neki.

A scifi.com valószínűleg arra törekszik, hogy még január 16. előtt az őrületbe kergesse a BSG-rajongókat, ugyanis a You Will Know the Truth kampányban két újabb észbontó rejtvényt pakoltak elénk a héten. Az első egy bejátszás az Escape Velocityből, amivel vagy simán félre akarnak vezetni, vagy felhívják a figyelmet egy olyan lényeges apróságra, amely fölött simán elsiklottunk volna elsőre. Az idézetet idemásolom angolul, mivel ezek a fránya színészek hajlamosak motyogni, a tovább mögött pedig lefordítva is közzéteszem, hátha.

Six: You or the old Gods. Which one will it be?
Baltar: Why can't I just be a man? Do I really need to take on the Gods single-handed?
Six: No, but imagine the kind of man you'll be when you do. Surely such a man must be magnificent. Larger-than-life, Godlike himself…
Baltar: What are you talking about?

A második nyomot is megtaláljátok a lapozás után, az ugyanis egy kép, méghozzá a jól ismert – és meglehetősen túlértékelt – Utolsó vacsora, némi változtatással. A honlap készítői jó érzékkel felismerték a fotóban rejlő geek-paranoid-spekuláns potenciált, és elénk dobták egy újabb változatát, hogy legyen min agyalnunk a következő negyvenöt napban.

 

Tehát íme a rejtélyes beszélgetés Baltar és a képzeletbeli Hatos között:

Six: Vagy te, vagy a régi istenek. Vajon ki fog győzedelmeskedni?
Baltar: Miért nem lehetek csak egy ember? Tényleg szembe kell szállnom az istenekkel, nekem, egyes-egyedül?
Six: Dehogy, de képzeld el, milyen emberré válsz, ha megteszed. Micsoda nagyszerű férfi lehetnél. Fenséges, már-már magad is isteni…
Baltar: Te meg miről beszélsz?

Vegyük észre, hogy Baltar maga se nagyon értette meg, miről hablatyol Six, de a nő elméletileg valami angyalféle, szóval tudhat valamit. 

 

És akkor az ominózus kép, egy hiányzó szereplővel:

Lehet elkezdeni összerakni a dolgokat, amiket a fotóról tudunk.