Rövidhírek: nem volt tartós a magas nézettség

A premierhez képest 16%-os csökkenéssel, 1.8 millió nézővel tért vissza a képernyőre a Battlestar Galactica múlt pénteken. Az adatok most nem olyan részletesek, mint előzőleg, és valószínűleg ez így is fog maradni, úgyhogy a jövőben már nem kívánok foglalkozni a számokkal nagyon.

Ezen a YouTube-videón meg lehet nézni, milyen lett volna a Battlestar Galactica bevezetője a mai szereplőkkel az eredeti sorozat stílusában. Mikor megjelentek a feliratok, harsogva röhögtem fel. A tisztesség kedvéért itt az eredeti eredeti intró is. Bónusz infó: a heroikus főcímzenét a mi sorozatunk is örökölte, csak a kolóniák himnuszaként használta föl a minisorozatban.

A negyedik évad tizenötödik (mínusz a Razor, azaz a tizenharmadik) epizódjának forgatásai most fejeződtek be, az író, Mark Verheiden így könnyes búcsút vett Vancouvertől.

A Sci Fi Channel a jelek szerint minden epizódhoz készít már egyperces összefoglalót, csak mi nem nézhetjük meg őket. Akinek van YouTube-linkje, vagy valamije, az szólhatna.

Egy büdös szót nem beszélek csehül, de mintha ezek a bsg.cz-nél megszerezték volna a Caprica-pilot vázlatát. Legalábbis azt szűrtem le az egyik bejegyzésükből, hogy az kompletten tartalmazza a sztori első felét. Az az érdekes, hogy az egészről egy hang nincs az angol oldalakon, úgyhogy kivárok.

Megígértem, hogy nem fogom, de ezt muszáj linkelnem, mert jó. Azt hiszem, már a második BSG-koncerten készült az Adama-téma felvétele, nagyon szép kis medley a különböző változatokból.