Mark Verheiden hírei reggelre

Mark Verheiden az egyik legaktívabb internetező a BSG stábjából. Ahogy arról a múltkor beszámoltam, most épp arra sikerült őt rávenni, hogy minden epizód után válaszoljon pár rajongói kérdésre, már amennyire ideje engedi. A Six of One pedig fölvetett néhány érdekes ötletet, amelyekkel kapcsolatban Filmfölde híres Mark Verheidenjei csak egyféleképp tudtak felelni: tessék várni, maaajd kapunk választ mindenre.

Ez kivételesen azért megnyugtató, mert olyan dolgokkal kapcsolatban is ezt mondta, amilyenekkel kapcsolatban nem is számítottam válaszra.

Az olyanokat meg sem említem, hogy "Miért szavazott másként Boomer?", vagy "Most akkor Lee és Dee között vége mindennek?", mert aki rendesen figyelt az eddigi eseményekre, az nem kérdez ilyet. Sokkal érdekesebb, hogy az egyik néző fejében megragadt, amit Starbuck említett a Földdel kapcsolatban. Nemcsak a Holdat, a Napot és az egyik gázóriást látta, hanem három ragyogó (pislogó) csillagot és egy üstököst is. Nem gondoltam, hogy ennek lenne jelentősége, de ez valóban kapcsolható a Jézus-történethez. A picsába, lehet, hogy a gyerek rátapintott itt a lényegre. A kérdésébe belekeverte még a görög mitológiát is, de mindegy is, Verheiden azt felelte, hogy akármit is mondana, az spoiler lenne.

A másik jó kérdés a cylonokhoz kötődött, miszerint ki volt az, aki visszabutította a Centurionokat, és egyáltalán, kik azok az eredeti programozók, és mit akarnak. Az író válasza erre az volt, hogy az írók is tisztában vannak ám ezekkel a rejtélyekkel, és fel is fogják őket tárni idővel, csak türelem. Nekem ennyi elég is volt. Erre most már tényleg baromi kíváncsi leszek.

MV egyébként posztolt egyet arról, hogy milyen rossz érzés számukra, amikor az egyik kedvenc jelenetüket ki kell vágni az epizódjukból, különösen, hogy a kedvenc jeleneteiket mindig ki kell vágni az epizódjaikból. Érdekes, hogy mennyire másként gondolkodnak a nézők, a producerek és a forgatókönyvírók a történetről, érdemes elolvasni.

A Watcher pár mondatban szólt a soron következő epizódról, így aki még nem tett szert a heti spoileradagjára, az ott megteheti.

A scifi.com elindított valami közösségi oldalt Join the Fight címszóval, lehet minden héten játszani, hogy a cylonok vagy az emberek nyernek-e.