Bamber sokkolni akar, Sackhoff párt választ

A comment:comon Madmoazell/Bigyó néven írogató hölgy publikálta egy dolgozatát, amely a Battlestar Galactica vallásáról szól. Elég átfogó írás ez mind a cylonok, mind az emberek hitéről, azt a kevés tárgyi tévedést pedig, kérlek, nézzétek el neki (hiszen a kolóniák sem tizenkét, hanem egy naprendszerben vannak). Most már ezzel a témával sem kell foglalkoznom jó ideig, megvan a de facto hivatkozási pont. Az elméletgyártóknak ugyan nem sok reménnyel kecsegtet az esszé, de nem is ez a feladata, meghagyja a találgatást az olvasóknak, ahogy én is.

Lehet, hogy már írtam a TVAddict interjújáról, amely Jamie Bamberrel, azaz Lee Adamával készült, de elkerülte a figyelmem benne a fiatalember néhány értékes megszólalása. Bamberre jellemző, hogy egyedi a látásmódja a BSG-ről, és mindig tud mondani valami nagyszerűt a sorozatról, amit érdemes is megjegyezni. Most is ilyet tett:

"Remélem, a sorozatunk a frászt hozza majd az emberekre. Úgy értem, megrázza annyira a nézőket és a szélesebb közönséget, hogy észrevegyék, mennyire önpusztító világban élünk. A növekedés, a gazdasági terjeszkedés és a technológiai fejlődés nem a járandó út, az a pusztulásba vezet ő út. Remélem, Ron [Moore] rávilágít erre."

Katee Sackhoff (Starbuck) letette a maga húszfilléresét a potenciális faszijelöltjei egyike mellett, amivel alaposan felrázta a shipperek kedélyeit, pedig milyen igaza van. Sam Andersről, jelenlegi férjéről, annyit mondott, hogy érzelmileg túl gyenge Karához, Lee pedig olyan, mint egy cserkészfiú, mellette bűnösnek érzezné magát az emberi hibái és a viselkedése miatt. Nem maradt más hát, mint Leoben, aki előtt valóban képes megnyílni, és akivel boldog is lehetne. Igaza van, ez a lehetőség mindig is ott lógott a levegőben, de megnézném, hogy hozzák össze.

Tom Zarek-rajongók itt tekinthetik meg Richard Hatchet egy panelbeszélgetésen, nem spoilerezik, de érdekeseket mond a negyedik évadról és egyéb dolgokról is.

A HypaSpace új adással jelentkezett a Battlestar Galactica premierje előtt, ami meglehetősen kaotikus lett, de az utolsó évad kapcsán minden fontosabb színész és készítő megszólal benne. Edward James Olmos (Adama) speciel nem ajánlja a BSG-t se a régi rajongóknak, se a gyerekeknek. Alessandro Juliani (Gaeta) és Kandyse McClure (Dualla) is meg vannak róla győződve, hogy cylonok lesznek. Mary McDonnell (Roslin) soha nem dolgozott még ilyen jó stábbal, és a könnyekkel küszködve vallja be, hogy mekkora ajándék volt az ő életében ez a munka. Mindenkin látni, hogy nehezen vesznek búcsút a sorozattól, és nem csak a megszokott társaság miatt, hanem mert tényleg valami maradandót alkottak. Ezt nem csak én, a rajongó mondom, hanem Ron Moore, Jamie Bamer, EJO, MM, mindenki. A videó a tovább mögött látható.