Apróságok reggelre (update)

Gladiánál találtam ezt a linket, amelyen a BSG stáb tagjai beszélnek harmadik évados élményeikről és véleményeikről. Valamikor még a forgatások közepén kaphatták őket mikrofonvégre, mert a legtöbb dologról jövő időben beszélnek, de ennek ellenére is érdemes beletekinteni, ha szeretnénk Mary McDonnell, Jamie Bamber, Kandyse McClure, Michael Hogan, Aaron Douglas vagy Grace Park saját véleményét meghallgatni a karakteréről. Mellettük több videóban is Richard Hudolint láthatjuk, aki a Battlestar Galactica díszleteiről és CGI-effektjeiről beszél.

A tavaly év végén megjelent Battlestar Galactica szerepjátékhoz már készülnek is az első kiegészítők. Az első néhány kalandot fog tartalmazni, a második pedig a kolóniai katonai berendezkedést fogja részletekbe menően magyarázni. Erre máris kíváncsi vagyok. Az alapkönyvet nemrég szereztem be, de nem győzött meg a maga harminckét oldalával. Talán majd most. (Amúgy ha az olvasók közt vannak szerepjátékos kedvűek, jelezhetnék kommentben vagy a freevo(at)gmail(dot)com címen, hátha össze bírunk röffenteni egy partit.)

UPDATE: csak óvatosan merek kirakni olyan anyagot, amiért mások pénzt is kapnak, úgyhogy a kommentekben kért cuccot nem lesz olyan könnyű elérni. Szerencsére takarékosan bántam a tárhelyemmel, úgyhogy elfért két részletben a freeblogon a zip-fájl.
Az első trükk, hogy át kell a fájlokat nevezni. A két kiterjesztést föl kell cserélni (a .001.zip-et .zip.001-re, és így tovább), de ezt csak azért, mert a .001 és .002 kiterjesztésű fájlokat nem szerette a freeblog.
Jelszóval védtem, úgyhogy ha ki akarjátok tömöríteni, be kell majd gépelni a tizenkét kolónia főbolygójának nevét, nagy kezdőbetűvel (gyk. azt a bolygót, amelyik a Bak csillagképről kapta a nevét). Bocs a sok hercehurcáért, srácok, de nem véletlenül nincs kint a neten csak úgy a cucc :).

A forgatókönyvírók sztrájkja, mint gondolom már egyéb forrásokból tudjátok, a végéhez közeledik. Ha minden jól megy, akkor még 2008-ban adásba kerülhetnek az idén leforgatott részek is – persze erre a csatornának is áldását kell adnia.

Eközben a hogyvolt-on írókat keresnek sci-fi sorozatokhoz, mivel meglehetősen alulreprezentáltnak találták sixxék a műfajt a blogon. A Smallville, a Star Trek, az Odaát és a Csillagkapu mellett a Battlestar Galacticához is keresnek recap-írókat, úgyhogy mindenkit bátorítok, hogy ha van egy kis szabadideje és úgy érzi, jól ír, küldjön egy pályamunkát a szerkesztőknek. Lehet, hogy még én is bepróbálkozom a dologgal.

Persze mindezt csak azután, hogy megírtam a trendkívüliekre, hogy melyik volt a legjobb öt könyv, amit tavaly olvastam, ha már Gladia átpasszolta nekem a stafétát.