Itt vannak az új karakterpromók (update)

A Sci Fi Channel valamiért azt hiszi, hogy lehetséges egy, a negyedik évadát taposó sorozathoz új nézőket csábítani, ezért különféle kritikákat idéz a legújabb Battlestar Galactica-tévészpotokban. Ehhez általában olyan képsorokat és olyan hangalámondásokat választanak, amelyek csak azok számára érdekesek, akik látták az első három szezont. Most vagy két legyet akar ütni egy csapásra a csatorna, vagy fogalma sincs, mit csinál. Persze érthető, valahogy ki kell húzni áprilisig anélkül, hogy túl sokat spoilerezzenek, mégis fenntartsák az érdeklődést. A promók mindenesetre kúlak:

Először Adamát láthatjuk a múltkori reflektoros effektel, miközben a Newsday állítása tűnik fel a képernyőn, mely szerint a Battlestar Galactica egy "Mélységesen provokatív dráma." Ennél jobban nem is lehet összefoglalni három szóban a sorozatot. Adama hozzáteszi Starbuck felé fordulva, hogy belefáradt már, hogy el kell fordulnia azoktól a dolgoktól, amelyekben hinni akar.

A Calgary Herald szerint a BSG egy szokatlanul intelligens és intenzív thriller, ezért Tigh ezredes elmondja, hogy minden eddigi tettével képes együtt élni (ha jól sejtem, ez a mondatnak csak ez egyik fele lesz).

A Boston Now véleményét már korábban megírtam, ők a tavalyi év legjobb sorozatának titulálták a Battlestart. Ebben valószínűleg szerepet játszott az is, amit Starbuck ebben a promóban is elismétel: ő már járt a Földön, és elvisz minket oda.

Ismét(?) a Newsday meglátását olvashatjuk, miközben elforog Lee fölött a fénypászma: "Mély és éleselméjű, izgalmas történet" (kicsit szabad fordításban). Ezután Lee, szerintem Tom Zareknek, elmondja, hogy nem azért vállalta ezt a munkát, hogy segítsen neki kitúrni az elnök asszonyt. Egyértelműen nem a pilótai állásáról beszél.

Nincs annál nagyobb dicséret, mint amikor egy olyan író, mint Stephen King, mondja, hogy ez egy "Gyönyörűen megírt, karaktervezérelt történet." Majd az eddigi legizgalmasabb kijelentést hallhatjuk, egyenesen Baltartól (hacsak valaki nem bukik jobban arra a földes dologra): "Belefáradtam a félelmeimbe. Itt az ideje, hogy szembeálljak velük."

Tyrol promójából megtudjuk, hogy a Boston Globe szerint a Battlestar Galactica a modern időnk nyílt kivesézése, és ha az előző, baltaros jelenet nem sokkolt le, ez biztosan le fog: "Nem én választottam ezt az életet, ez nem az én kicseszett életem!" – üvölti Tyrol ütős zenére, vélhetően Adamának.

A New York Times az év egyik legjobban megírt sorozatának nyilvánítja a Battlestar Galaticát, Athena pedig megmondja, hogy ha már egyszer az egyik oldalra pártoltál, ott is kell maradnod, nem húzhatsz el, ha csúnyára fordulnak a dolgok. Vajón kinek szól ez?

A böngészőnk már felzabálja a memóriánk felét, annyi youtube-ot néztünk eddig, de itt van még egy (fél) Andersszel és Starbuckkal. Ha lesz rendes verzió, update-elni fogom ezt a posztot, de egyelőre csak lássuk, hogy tesz szerelmi vallomást Sam a saját feleségének:

Bónusznak, ha még bírjuk, legyen itt egy általános Sci Fi Channel promó, amelyben a 2008-ra tervezett sorozataival büszkélkedik a csatorna, tehát láthatunk benne néhány villanásnyi Battlestar anyagot is.

UPDATE #1: A legújabb videóban Caprica Six beszél Tighnak arról, hogy ők is csak most kezdik megérteni, hogy hogy működnek Tigh-ék, és hogyhogy egész eddig nem tudták a valódi kilétüket. Plusz a Time magazin szerint a Battlestar Galactica a valaha volt száz legjobb sorozat egyike.

 

Köszi a Galactica Sitrepnek a gyűjtést.