Áprilisig nem lesz BSG?

A Galactica Sitrep szerint több jelenlévő is megerősítette, hogy Aaron Douglas azzal riogatta a DragonCon vendégeit, hogy olyat hallott, miszerint a Galactica utolsó fél évadja talán csak áprilisban kerül adásba. Ez persze ellent mond a Sci Fi Channel egyik fejesének kijelentsével a januári premierdátumról, de láttunk már karón varjút.

A NewGen.hu csapata elkészítette az első Battlestar Galactica-képregényfordításokat, és a ti szavazataitokhoz híven (is) ragaszkodtak az eredeti címhez. Ezentúl havi rendszerességgel terveznek megjelentetni egy-egy újabb számot, úgyhogy érdemes nyomon követni a színvonalas munkájukat, mert egyébként sem rosszak ezek a képregények.

Mark Verheiden túl van az utolsó látogatásán is a BSG irodáiban, nemrég még beugrott az utolsó epizódjának végső vágását megtekinteni nagy kivetítőn (ezt mindig így szokták), ám most már a Heroes jelenti az egyetlen munkahelyét. Ő is beszél a sorozat visszatérésével kapcsolatos várható intrikákról, de semmi konkrétumot nem állít.

Edward James Olmos, aki élete első USA-beli közönségtalálkozóján vett részt a DragonConon, így kántáltatta meg a közönséget. Állítólag baromi hangosak voltak.

Az eseményről többen twittereltek is, amit a Sitrepnél szépen kigyűjtöttek, így megtudtuk, hogy a tévéfilmet jövő hétfőn kezdik forgatni, és a sztorija Michael Hogan szerint a (spoiler) Lay Down Your Burdens alatt fog játszódni. James Callis meg állítólag játszani fog a Merlin című BBC-produkcióban, méghozzá főszerepben. Egy kis poén a végére: ha valamit át lehetne ültetni a mi világunkba a BSG-ből, akkor Aaron Douglas a koedukált zuhanyzókat szeretné.

Bónusznak szpojlerek a fináléról, hátha még nem írtam róla: úgy tűnik, visszatér Franks kapitány (Baltar egyik bírója) szerepében Michael Hogan felesége, Susan, valamint látni fogjuk Zak Adamát is, akinek a szerepére szerencsére megtalálták a fickót, aki az Act of Contritionben is alakította