A Battlestar Galactica sorozat forgatásának utolsó napjai – megható pillanatok

Az io9 írja az itt található cikkben, hogy felkerült a webre egy videó, melyben megható jeleneteket láthatunk a sorozat forgatásának utolsó napjairól. Kedves, izgalmas és olykor vicces pillanatképek, videóbevágások és fantasztikus zene (illetve néhány spoiler) kíséretében lehetünk ott az utolsó képkockák felvételeinél. A feszített munka közben azért jutott idő a pihenésre, a feszültség levezetésére is. Erre nagyszerű példa mindjárt a videó legelején Helo, (Tahmoh Penikett) aki viccesen „összebunyózik az operatőrrel, de vannak itt képek egymáson nevetve fetrengő, vagy csak fáradtan a kanapén elnyúló színészekről is.

Jó volt látni azt is, hogy Ron Moore és Michael Rymer producerek mennyire a stábbal együtt dolgoztak, éltek, szinte nincs olyan pillanat a videón ahol ne bukkana fel legalább egyikük. Ron Moore persze nem hagyhatta ki, hogy bele ne bújjon a Galactica harci egyenruhájába, sőt még egy Raptorba is beült.

Természetesen az ünneplés sem maradhatott el a munka végeztével. Szívfájdító volt látni ezeket a képsorokat; könnyes ölelkezéssel és vastapssal köszönték meg egymásnak az elmúlt 4,5 év felejthetetlen emlékeit. Mindezek alá a U2 nagyszerű zenéje (legalábbis ha jól emlékszem U2, javítsatok ki, ha tévedek…) Öszintén mondom, férfi létemre a szőr felállt a bőrömön és a könyeimmel küszködtem az utolsó 2-3 perc láttán. Még mindig a hatása alatt vagyok, és mindíg is leszek, valahányszor végignézem ezeket a jeleneteket.

Szerettem volna a tovább után belinkelni a két részre vágott videót, ami egy darabig fent is volt a youtube-on, de mostanra már leszedték valamilyen szerzői jogokra hivatkozva.

Ezen a linken letölthető a teljes verzió, illetve az io9 készített egy 3,5 illetve egy 2 perces vágást. Reméljük ezeket nem törlik, de ha mégis nálam a teljes videó elérhető (Nu Skool)

Itt pedig néhány kiragadott kép a videóból (ezek is spoiler veszélyesek).

 

A tovább után pedig elrejtve néhány lehetséges spoiler a videóból.

 

Az alábbi felvetések nem 100%, hogy a 4.5-ik évad spoilerei, hiszen ezek a felvételek szerintem a webizódok jeleneteit is tartalmazhatják (amiről ugye már tudjuk, hogy a sorozat korábbi részeibe tekintenek vissza egy-egy régebbi történést magyaráznak meg), de azért nézzük mi az ami engem elgondolkoztatott (fehér betűvel elrejte, csak kijelölés után látható)

Tigh-nak az egyik jelenetben egy bárban mindkét szeme épp, bár ez valószínű csak egy visszatekintés, mert mintha mögötte a felesége Ellen is ott lenne.

Cally több képkockán is feltűnik olykor szerelőruhában Tyrol oldalán, vajon vissza fog még térni az utolsó 10 epizód valamelyikében?

Adama és Roslin egy raptorban látható együtt, vajon mit csinálnak, vagy hová készülnek?

Baltar és Caprica Six együtt látható talpig katonai ruhában. Milyen célból, ki ellen harcolhatnak?

Az egyik jelenetben Helo vértócsában fekszik a Battlestar padlóján, vajon mi történhetett vele?

Aaron Doral, azaz Ötös is megkapja a magáét, az egyik képen vérző fejjel láthatjuk.

Jah és a kedvenc képem, bár ez tutira nem spolier, csak poén, amikor Helo egy Centuriont csókolgat