Hosszabbak lehetnek jövőre a Battlestar-epizódok

Hope is the last thing we needA teljes Battlestar Galactica-panelbeszélgetés elérhető a scifi.com honlapján, igaz, a trailernek továbbra sincs híre. A Galactica Sitrep megjegyezte, hogy a tavalyi közönségtalálkozókra is külön promókat vágtak össze, amelyek aztán se hivatalosan, se kamerásan nem kerültek fel a netre. Úgyhogy meglátjuk, mi lesz.

Mark Verheiden írt a blogjában a rendezvényről, és dicsérte Kevin Smith profánul profi stílusát, és kiemelte, hogy a trailerből sok-sok jelenet az ő epizódjából származik. Nem mondom el, hogy az hányadik, de könnyedén ki lehet következtetni, plusz a BSG wiki is segít.

David Eick a Comic Con azt is elmondta, hogy nemcsak arra sikerült rávenniük a Sci Fi Channelt, hogy a fináléra adjanak plusz adásidőt, hanem hogy a többi epizódhoz is hozzácsapjanak pár extra percet. Mint tudjuk, a Battlestar Galactica epizódjai rendszerint 10-15 perccel hosszabbra sikerülnek, mint amennyi az egyórás programba belefér, de ez eddig nem okozott különösebb gondot, mert a kivágott anyagokat (és cselekényszálakat) akár később is újrahasznosíthatták. Most már nem lesz "később", a cselekményszálak pedig egytől-egyig fontosak, így meg kellett dumálni a csatornát, hogy kevesebb anyagot kelljenk kivágniuk, különben nem lesz kerek a történet.