Lezajlott a BSG-panel a 2008-as Comic Conon

Az idei Comic Conon megrendezett Battlestar Galactica-találkozón Ron Moore, David Eick, James Callis, Tricia Helfer, Katee Sackhoff és Michael Trucco mellé beugrott meglepetés-vendégként Jamie Bamber és Tahmoh Penikett is (ő valószínűleg a Dollhouse-panelről ugrott át), a beszélgetést pedig a zseniális Kevin Smith vezette, aki a jelek szerint még mindig nem fogyott ki a fuckokból.

Levetítettek egy új előzetest is az utolsó tíz részről, amelynek a (nagyon durva) tartalmáról és egyéb spoilerekről a tovább mögött lesz szó. Kevin Smith azzal nyitotta a beszélgetést (szokás szerint), hogy "nekem semmi közöm ehhez a show-hoz, talán ezért is olyan baszott jó". Aztán azzal folytatta, hogy tavaly pletykálták, hogy mégis lehet hozzá köze, de Ronald D. Moore jól elcseszte azt is.

Jamie Bamber és Katee Sackhoff Kevin Smith kérdésére elismerték, hogy a karaktereik bizonyos szempontból olyanok, mint Han Solo és Leia, azzal a különbséggel, hogy itt Starbuck menti meg minden bajból Apollót, és nem fordítva. Michael Trucco arról beszélt, milyen megkönnyebbülés volt számára, hogy a harmadik évad végén kiderült, hogy cylon. Számára álomszerep a BSG-beli karaktere, amit főleg Katee Sackhoffnak köszönhet, mert egyébként már a második évadban meg kellett volna halnia. Sose gondolta volna, hogy pont ő lesz cylon, azt se hitte, hogy egyáltalán ismerik őt az írók, mivel állandóan Steve-nek hívják. David Eick hozzátette, hogy jó darabig vacilláltak, hogy Gaeta vagy Anders legyen-e cylon.

A kedvenc (pontosabban a legütősebb) jelenete Michael Truccónak és Katee Sackhoffnak is a "Mexican standoff" (nem az) a Capricán, amikor először találkoznak, és Starbuck két géppisztolyt tarhat Andersre. Bamber kedvence a harmadik évad végén a zoomolás a Földre, Moore pedig még mindig az "egy évvel később" vágást imádja a legjobban. Eick kedvence Six és Starbuck harca a Delphi múzeumban, csak azt sajnálja, hogy nem tudta őket rávenni, hogy csókolózzanak. Azt mondja, volt egy megállapodásuk, hogy ha csökkenni kezdene a nézettség, megint összeeresztik őket.

James Callis beszélt a politikai és a vallási vezetői szerepek közti különbségekről, szerinte az a bizonyos harmadik szem egy politikusnál előrefelé tekint, egy vallási gurunál pedig befelé. Nincs többé szükség arra, hogy megjátssza magát, diplomatikus legyen. Bevallotta, hogy örül, hogy többé nem kell ennek az embernek a bőrébe bújnia.


Grace Park nem volt ott a Comic Conon, viszont nagyon jó képeket készített róla az FHM. Klikk!

A rendezvényen egyébként ott volt Lucy Lawless is, igaz, egy másik panelen és nem is emiatt a szerepe miatt, viszont ezen a videón megnézhetjük, milyen viccesen konferálta fel őt akkor Kevin Smith.

Paul Campbell, a megboldogult elnöki asszisztens, Billy alakítója a Knight Rider-beli szerepe miatt érkezett, de megkérdezték, tényleg nem tér-e már vissza a BSG-be, amire határozott igennel felelt.

 

Poén: a Lost két készítője felvett egy videót, amelyben
előreugrottak az időben a saját sorozatuk fináléja idejére, hogy az
akkori önmaguk beszéljenek helyettük: egyikük addigra elvesztette fél
szemét, a másik pedig bajuszt növesztett. Plusz utóbbi "Obama – Four
years more" pólót viselt. 

További kúl képek és spoilerek a kattintás után!

 

Six SexAz utolsó cylonnal kapcsolatban mindenki nagyon titkolózott, de Ron Moore el merte árulni, hogy olyasvalaki lesz, akit már láttunk. Eick hozzátette, hogy ezt nem úgy kell venni, hogy újrakasztingolták Boxey-t. 

A Capricával szándékosan semmilyen kapcsolatban nem lesz a BSG, a fináléban nem fog feltűnni Daniel vagy Zoe Graystone, semmi ilyesmire nem kell számítani. 

James Callis azt mondta, a szektájával kapcsolatos történet fel fog oldódni a sorozat végére, tehát valahova vezet az a sztori is.  Őt a finálé az Apokalipszis most! című filmre emlékeztette (ami igencsak jó előjel). Tricia Helfer örült, hogy a sorozat végén végre fegyvert is foghat majd a kezében. 

Ron Moore azt ígéri, hogy a Lee által kieszközölt szövetség az évad végére elenyészik, és visszatér az ellenségeskedés és a bizalmatlanság az emberek és a cylonok közé. A színészek mind azt mondták, hogy a karakterük története le lesz zárva, Katee Sackhoff odáig ment, hogy Starbuck egyenesen békét talál, aminek ő nagyon örül.

Az ominózus 4.5-évados trailerben a következőek voltak láthatóak: egy lassú felvezetésben egy egyesített cylon-ember flotta landol a Földön, az utolsó előtti négy cylon egy rom fölött álldogálnak zavartan, aztán gyors vágások következnek, telepakolva akcióval: először Apollo és Starbuck, majd Adama és Roslin csókolóznak, aztán Apollo öltönyben és Starbuck egyenruhában lövöldöznek valamire, utóbbi rögtön két pisztollyal. Egy csomó ember rohangál fel-alá fegyverekkel. És a csúcsok csúcsa: Adama bekötözött szemmel várja, hogy kieresszék a légzsilipen. 

Tahmoh Penikett viccelődött kicsit azzal, hogy szörnyű halált hal, úgyhogy a sztorija le lesz zárva. Aztán megjegyezte, hogy szerinte tökéletes az utolsó két epizód, bár bizonyos kérdések nyitva is maradnak, de ez így van jól.