Tricia Helfer interjú

 

Tricia Helfer-rel készített interjút a Comic Con-on az io9 munkatársa. A téma egész érdekes volt, amit elmondásuk szerint Charles Stross új novellája a Saturn’s Children (Szaturnusz Gyermekei) ihletett: Amennyiben a Cylon-ok sikeresen kiirtották volna az emberiséget, vajon Hatos szomorú lett volna, hogy már senki sincs, aki értékelje szépségét? Vajon Hatos eleve arra lett tervezve, hogy ő legyen a legszebb Cylon? Illetve milyen szerepet játszott egyáltalán Hatos karakterében a szépsége, bája?

Helfer szerint a többi Cylon is elismeri és értékeli szépségét, de korántsem gondolja, hogy Hatos bármivel is szebb lenne a többi Cylon modelnél. Azért kapja meg a támogatást, elismerést a többiektől mert a munkáját végzi, a csodálatos kinézete csak egy eszköz a végső cél, a Cylon faj fennmaradásában. Azt azért talán elismeri,  hogy Hatos a leg elbűvölőbb – ez viszont csak annak tudható be, hogy a legfonotosabb küldetés az volt, hogy Gaius Baltar bizalmába férkőzve megszerezze a védelmi kódokat. De igazából ez csak a küldetésnek tudható be.

Helfer azt is elárulta, nagyon boldog volt, hogy Hatos más személyiségeit is eljátszhatta, mint a lázadó Natalie, aki kevésbé volt elbűvölő, mint inkább inteligens és aljas, ellenséges. Örült, hogy az emberek végülis Hatosban az erős, hozzáértő, intelligens nőt látták, amilyennek ő mindig is gondolta, és nem zavarodtak meg az emberek a szőke hosszú haj és feszes ruhák láttán.

Az interjú videóanyaga (kicsit nehezen érthető, nagy a mellékzaj, de azért a lényeg leszűrhető) illetve az eredeti cikk az alábbi linken elérhető:

http://io9.com/5030149/bsgs-tricia-helfer-answers-our-dorky-sex-robot-questions

A folytatásban néhány hivatalos forrásból meg nem erősített spoiler, egy Grace Park interjú és egy fanvideo

 

 

Két, eddig hivatalos forrásból meg nem erősített spoilert találtam a spoilerTV honlapján, az egyik szerint a 4.11-es epizód címe „Sometimes a Great Notion” melyben Kara a Cylon Hibrid vészjósló jövendölésével viaskodik, míg Adama és a kolóniai flotta kétségbeesetten szembesül a Földön talált sokkoló felfedezéssel.

 

A másik szerint Hármast (Lucy Lawless) hátrahagyják a Földön. Hogy miért is hagyják el a Földet és ennek mi jelentősége, azt még nem tudni. A feltételezett spoiler írója odáig merészkedik, hogy mi lenne, ha a földi Hármas rábukkana a katasztrófa túlélőire és egyikükkel Ő válna az új emberi faj Ádám és Évájává. Hát nemtudom, ez egy kicsit sablonos lenne és nemigazán illene a nagy képbe.

 

Érdekességként még található egy Grace Park interjú az új szerepéről a The Cleaner című sorozatból itt.

 

És a végére egy újabb fanvideo, ezúttal a számomra ismeretlen Red – Give it all the way című számára készült klipp a The Hub című részből a YouTube-on itt.

 üdv,

Nu Skool