További infók a Capricáról

Az io9 megint rátalált néhány infóra a Battlestar Galactica fináléjának forgatásáról, természetesen ezek is spoileresek. Ezen a linken egy kicsit lejjebb kell görgetni, és elolvashatjátok, mit vettek észre a felvételek helyszínén ólálkodó rajongók.

A Fox csatorna nem óhajt a BSG stábjából színészeket alkalmazni a Virtualityben, ahogy David Eick tette a Bionic Woman esetében.

Michael Rymer, a sorozat első számú rendezője azt nyilatkozta, hogy már ő is kiszállt
a show-ból,
ahol az utóbbi években már producerként és alkalmi íróként
is tevékenykedett, és megy Witchblade-filmet forgatni (meglovagolva a
B-kategóriás képregényekből készített filmek hullámát).

Ron Moore azt reméli a Capricától, hogy itt is legalább annyi ellentmondásos társadalmi kérdést boncolgathatnak majd, mint a BSG-ben, valamint hogy a spinoff gondolata már régóta foglalkoztatta őket David Eickkel, és az egyetlen lehetséges megoldásnak a prequel, vagyis az előzménysztori tűnt. Ennek ellenére a fiatal Adamán kívül nem szándékoznak többször kikacsintgatni a később játszódó sorozatukra. Remi Aubuchon, a pilot forgatókönyvírója szerint a műsor legfőbb témája a technológia fölötti hatalom elvesztése, valamint hogy az emberiség mennyire ki van szolgáltatva a kiszolgálóinak.

A pilotról (remélem a trailert már mindenki látta) szóló sajtóközleményben az alábbi leírás szerepel:

A Caprica egy technológiailag fejlett, gazdag társadalom, amely az első kibernetikus életforma, a cylon megalkotásának határán áll.

Szenvedély, intrika és árulás övezi a közelgő forradalmat.

A Graystone-ok és az Adamák különböző kultúrákból származnak, teljesen eltérő társadalmi-gazdasági háttérrel. Daniel Graystone (Eric Stoltz) egy számítógépzseni és a tizenkét kolónia vezető üzletembere. A felesége, Amanda (Paula Malcolmson) elit idegsebész. Joseph Adama (Esai Morales) bevándorló, egy ügyvéd alvilági kapcsolatokkal, és apa, aki keservesen próbálja visszanyerni elidegenedett fia, William (Sina Najafi) szeretetét.

Kettejük rivalizálása fogja elhozni az általuk ismert élet végét.

Az ő gyermekeik a jövő.

Tehát az ifjú William Adamát Sina Najafi fogja játszani, akit a műfaj rajongói már ismerhetnek a Csillagkapu és a Smallville epizódszerepeiből.

 

A tovább mögött két interjú látható, az elsőben a TV
Guide riportere kérdezgeti Eric Stoltzt és a Caprica két jónőjét, Paula
Malcolmsont és Polly Walkert, a másodikban pedig az E!Online-tól
Kristin beszél Jamie Bamberrel, aki úgy gondolja, hogy egy életre
letudta a Battlestar Galacticát, bár rebesgetik azt a tévéfilmet.