4×10 – Revelations

Rendezte: Michael Rymer

Írták: Bradley Thompson és David Weddle

Időpont: 2008. június 13.

Történet: A lázadó cylonok csapata túszul ejti Roslint, hogy előcsalják a Galactica flottájában rejtőző öt utolsó társukat.

Vélemény: Nos hát, ebben az epizódban benne van minden jó, ami a Battlestar Galacticával történet: a rendező és az írópáros legutóbb a He That Believeth in Me-t tették le együtt az asztalra, korábban meg a Rapture-t, tehát elmondhatjuk, hogy a nagyobb jelentőségű epizódokat szívesen bízzák rájuk, és soha nem is okoznak csalódást. Ha csak erre a három névre nézek, fölszalad a vérnyomásom, mert tudom, hogy tökéletes lesz, amit látni fogunk.

A történettel kapcsolatban ismertek a várakozások: az évad eddigi szlogenje az "All will be revealed" volt, hát akkor szeretnénk, hogy ez így is legyen. Nem vagyok hajlandó 2009-ig várni egyik fontos lelepleződésre sem, és ha már Revelations a cím, így, többes számban, akkor tegyenek is neki eleget. Sajnos egy csomóan fogják előttünk látni az epizódot (valaki szerdán az Emmy-vetítésen, valaki pénteken a neten), úgyhogy előre félek a spoilerektől.

Az egyik apróság, ami megfogalmazódott bennem, az az, hogy a Sine Qua Nonban felesküdött elnököt még nem volt szerencsénk munka közben is látni, erre Roslin már vissza is tér. Úgyhogy kíváncsian várom, mire megy itt ki a játék, de hogy nem lesz olyan simán lejátszva a kettejük meccse, az biztos. 

Az bizonyos, hogy annyi labdát feldobtak maguknak az írók, hogy ha csak a felét is lecsapják, elégedettek lehetünk. Csalódást szinte biztosan nem fog okozni az epizód, de ha néhány nagyon nagy kérdést nem válaszolnak most meg, nagyon mérges leszek. Próbáltam a szinopszisban spoilermentes maradni, erre kérném a kommentelőket is, ha akadnak.