Jamie Bamber a karakterfejlődésről

A Sine Qua Non eseményeit is összefoglalja másfél percben a vicces lány, a videót meg lehet tekinteni a YouTube-on.

A bsg.cz-ről letölthető az a rövidke interjú, amelyben Edward James Olmos enged némi betekintést a karakterébe. Mellette van a letölthető teaser a következő részhez is, ha valakinek esetleg legyőzhetetlen birtoklási vágya lenne.

David Eick legújabb videóblogja egy hangányit spoileres, mert a Revelations forgatásáról rángatták el a színészeket egy kérdés erejéig, de baromi jó anyag: arra kell válaszolniuk, mi volt az eddigi legsokkolóbb pillanatuk a BSG-ben. Alessandro Juliani is felbukkan, akivel mostantól jó sok dolga lesz a CGI-csapatnak, de másoknak is általában a saját karakterükkel kapcsolatosak a kedvenceik.

Ha nem lenne kicsit nyálas, akkor külön posztot szentelnék neki, de Mary McDonnell-fanoknak itt egy remek kis videó a hölgy összes fontos szerepéről, zenével aláfestve.

Darth Mojo összegyűjtött egy fotókollekciót brutális BSG-s LEGO-bábukról és modellekről. Kihagyhatatlan képek.

Nemsokára világszerte elérhető lesz a mobiltelefonra írt Battlestar Galactica-játék, amelyben Vipert vagy Raptort vezethetünk a cylonok ellen jól. 

Michael Trucco ismét válaszol a rajongók pár kérdésére a scifi.com honlapján. A kedvenc karaktere Tigh, amiért pirospont jár neki, arra a hülye kérdésre pedig, hogy mi a legjobb része a műsorban való részvételének, csak azt felelte, hogy "az, hogy részt veszek a műsorban". 

A BSG stábtagjaival készült eddig interjúk közül az egyik legjobban Jamie Bambert kérdezi a zap2it bloggere, többek között arról is, hogy meglepte-e a Lee karrierjét érintő változás a Sine Qua Nonban. Bamber nem egy buta ember, ő is sejtette a negyedik évad kezdetétől fogva, hogy erre megy ki idén a játék, de ő azt szerette volna, ha az expilóta sokkal ambíciózusabb módon próbál az elnöki pozícióba jutni. Remélte, hogy – legalábbis a magányos vagy személyesebb pillanatokban – megnyilvánul az opportunista fele is, aki aktívan és látványosan machinálni. Michael Taylor nem akart egy ilyen színt belekeverni Lee Adama heroikus és idealista palettájába, de meg tudtak állapodni abban az átmenetes, kevésbé tudatos megoldásban, amit láthattunk, és amitől, legalábbis szerintem, tökéletesen lett lejátszva ez a játék.

Jamie Bamber az interjúban nyilatkozik még a karaktere kapcsolatáról Starbuckkal, illetve annak jövőjéről. Szerinte az írók azért foglalkoznak kevésbé ezzel a szállal, mert a házasságon és a gyerekeken kívül már mindent feltártak benne, amit lehetett, és ezzel meg is vannak elégedve.