Verheiden a Sine Qua Nonról

Mark Verheidennek a héten is föltették a nézők a kérdéseiket a ComicMix honlapján, így sikerült eloszlatni egy-két kételyt a Sine Qua Nonban történtekkel kapcsolatban. Csapjunk is bele:

Romo macskáját MV szerint valamilyen rosszakaró ölhette meg, abból pedig szép számmal akadhatnak Baltar tárgyalása után. Ettől még az ügyvéd nem őrült meg, csak ez volt az, ami kiváltotta a fájdalmas és morbidul Romo-szerű depresszióját. 

Az író arra is fölhívja a figyelmet, hogy Zarek egyszer már ugyanilyen okokból lelépett az elnöki posztról, és Adamáról tudjuk, hogy próbált ő már "jó fiú" lenni, amikor hagyta Baltarnak megnyerni a választást, de azt a fiaskót nem engedheti meg még egyszer a flottának. Persze, az, hogy az admirálisnak lényegében beleszólása van a politikába, nem feltétlenül helyes, de a BSG sose volt egy fekete-fehér világ.

Megkérdőjelezték Adama azon döntését is, hogy egyedül várja meg Rosint, otthagyva a hivatását, a felelősségét. MV szerint ez pusztán a leghelyesebb, amit tehetett (hozzáteszem, kísértetiesen emlékeztet ez Starbuck döntésére a Demetriuson), plusz fontos a számára Roslin, és kész.

Valaki azt sem értette, hogy hogy adhatta át a parancsnokságot az admirális annak az embernek, akivel nem sokkal előtte verekedett össze a felelősség kérdésén. Verheiden válasza elég egyértelmű: emlékeztet arra, hogy ők ketten együtt min mentek eddig keresztül, valamint arra is, hogy még a legjobb barátok is időnként összekülönböznek dolgokon, akár verekedhetnek is, de Adama tudja, hogy Tighra mindig számíthat.

Arról természetesen nem árult el semmit, hogy hogyan lehet két cylonnak gyereke (ehhez persze hozzátartozik, hogy melyik, illetve milyen két cylonnak), mert az már élményrontás lett volna, úgyhogy bizonyára erre is kapunk választ a jövőben.