Interjúhalmok reggelre

Nem tudom, miért éppen most jelent meg a neten, de készült egy interjú Ron Moore-ral a harmadik évad fináléja után, amire én legalábbis nem emlékeztem. Még így, egy év távlatából is mond benne olyat, ami ronthatja az élményt, de ha valaki kíváncsi, mit mond RDM a haldokló vezetőről vagy Kara Thrace apukájáról, az kattintson ide.

Ebből a videóból megtudjuk, hogy kell okostelefonon Number Sixet rajzolni.

Grace Park Complex magazinos fotózásáról videót is csináltak az újságnál, amit felraktak a YouTube-ra. Akinek a képek tetszettek, ezt is érdemes megnéznie.

A Future-Past nevű oldal készített egy interjút a BSG speciális sminkeffektesével, ami így elsőre hülyén hangzik, de ő az az ember, aki Lee tokáját, Gaeta lábsérülését, vagy épp Roslin kopasz fejét csinálta, bár utóbbiról elmondta, hogy lesz azért még jobb is. Egy kicsit rontja az élményt a jövőre nézve a második oldalon, de nem vészes.

Alessandro Julianival is készült egy interjú, amiben többször kihangsúlyozza, hogy nem szabad elárulnia előre semmit, mert idén nagyon odafigyeltek a titoktartási szerződésekre, sőt, állandóan kiadnak hamis forgatókönyveket is, hogy megtévesszék a stábtagokat. Ennek ellenére megtudunk néhány részletet Gaeta szerepéről az évad második felében, amit szerintem kár volt elmondania.

Bear McCrearyvel a Pop Critics honlap beszélt, így már biztosan tudjuk, hogy a Gaeta's Lament című Ákos-szám a GWCtD-ből rajta lesz a negyedik évad soundtrackjén. Plusz rákérdeztek, hogy melyik epizódban lesz benne az a nagyszerű zenemuzsika, amit a múltkor meglebegtetett a blogjában. Hát megmondta, nem tudom, ki mennyire érez ilyesmit élményrontónak (nálam speciel rohadtul felfokozza a várakozást), de az a szerzemény az idei utolsó részben lesz, a Revelationsben, úgyhogy hurrá. Beszél az évad második felének zenéjéről is, de szerintem sikerült elkerülnie a spoilerezést, plusz nagyon sok érdekességet árul még el, ami miatt érdemes átfutni az interjút. 

Végül, de nem utolsósorban pedig a Space Westerns kérdezett párat Seamus Kevin Fahey-től, a Faithtel debütáló írótól, hogy mégis hogy került kapcsolatba a BSG-vel, mit fog még csinálni idén, meg úgy egyáltalán kicsoda ő. Több részt nem írt már az évadhoz, de a webizódokon valószínűleg dolgozni fog, addig meg ott vannak még a képregények, például Baltar földművelő gyermekkoráról és egyéb feltáratlan témákról. Annyira nem érdekes a cikk, de nekem külön öröm volt, hogy az író életrajzát és a kérdéseik egy részét a Battlestar Wiki cikkéből szedték, amit én írtam egy másik szerzővel anno.