Készüljünk az új részre két videóhogyvolttal

Először is egy rettentő szomorú hír: Ron Moore épp most írja az utolsó epizódot. Tegnap este állt neki, de már a harmadik oldalnál átírta volna az egészet, szóval ez kurva jó lesz.

A SyFyPortalnál azon agyalnak, hogy talán az idei lesz az az év a Battlestar Galactica számára, amikor komolyabban is észrevehetik az Emmy-díjakért felelős akadémiánál. A döntnökök jellemzően csak azokat a műsorokat értékelik, amelyek a jelölés idején is képernyőn vannak, és ez most először esik meg a BSG-vel. Igaz, hogy tavaly végre nyert egy kategóriában a BSG, de idén a fontosabb díjakért is versenybe szállhat. Ráadásul sok sorozat ki sem húzta 2008-ig a sztrájk miatt. Ellenben, megjegyzem, sci-fi sorozatot jóformán az első Star Trek óta nem ismertek el az Emmy-gálán.

A tegnapi Ron Moore-hír mellé már nem akartam bebiggyeszteni a másik hasonló sikert a BSG berkeiből: David Eick egy hétszámjegyű fizetéssel járó szerződést kötött az NBC-vel, melynek értelmében további két évig szolgáltat műsorokat a csatornának. Eleddig három projekthez adta a nevét az új szezonra, melyek közül egynek a forgatókönyvét ő maga fogja írni. Nem fogjátok kitalálni, egy remake lesz az, de még nem tudjuk, melyik műsoré. És bízunk a Children of Men feldolgozásában is. A részletekről a fenti linken tájékozódhattok.

Ha már Eicknél tartunk, a producer folytatja a scifi.comon a videóblogját, a legújabb posztban a színészek és a készítők (RDM, Eick, Michael Rymer, Mark verheiden) osztják meg vegyes érzelmeiket az utolsó évaddal járó búcsúról. A képanyagok spoileresek lehetnek, de érdemes megnézni az interjúkat.

Tricia Helfer bevallotta, hogy nem szereti virtuális Sixet játszani, de a többi alteregóval elégedett. Virtuális Six azonban elég szűkös karakter, mert semmit sem tudni róla, nincs előtörténete, semmije, csak lóg a levegőben.

A tovább mögött láthatjátok a He That Believeth in Me és a Six of One rövidke összefoglalóját a csaj tolmácsolásában, aki a What the Frak Is Going on… videót is narrálta. Haláliak, tényleg. Ne hagyja ki senki.