Visszaszámlálás: már nincs sok hátra

El sem hiszem, hogy kibírtuk idáig. Már tényleg nem kell sokat várni a BSG-re, a szerencsések már este nézhetik a neten amerikai idő szerint délben vetített premiert, a magamfajtáknak meg várniuk kell szombat reggelig. A premierig nem is vonom el semmi egyéb izével az olvasók figyelmét, a kritikám előtt, hacsak nem történik valami egetrengető bejelentés, vagy nem üti el egy kamion Ron Moore-t, nem fogok írni. UPDATE: nyilván sokan előbb fogják látni a premiert, mint én, sőt, mire én megírom a mustrámat, az se kicsi idő, úgyhogy a vele kapcsolatos spoilereket, véleményeket kéretik majd az előző szinopszisos bejegyzéshez kommentelni! Köszi.

Másrészt amúgy sem lenne időm írni addig, úgyhogy csak figyeljétek a comment:comot, hátha sixx előáll még egy utolsó BSG-hájppal.

A SyFy Portal olyan jó fej, hogy a premier előtt meginterjúvolta David Weddle-t, az epizód egyik íróját, aki el is árult néhány marha érdekes dolgot, de például az utolsó cylon kérdésére is kitért. Nem árul el semmit, csak hogy ha elég jól figyeltünk eddig, akkor tudhatnánk, ki a kérdéses személy. Még az Utolsó vacsorából is kiderül a válasz. A Kara-féle mandaláról is beszél, elmondja, hogy nem tervezték előre, hogy ennyire fontos lesz a szerepe, csak amikor Bradleyvel a Rapture-t írták, keresniük kellett valami kapcsolatot Kara múltja és a most felfedezett "sorsa" között, és így akadtak rá az ominózus festményre a capricai lakásán.

A New York Magazine egy Michael Hogan-interjúval rukkolt elő, amelyben Tighról és a megformálásáról kérdezik, persze a harmadik évad történéseinek fényében. Hogan bevallotta, hogy nagyon sokat köszönhet Moore-éknak, amiért az akarata ellenére leküldték a karakterét Új-Capricára, mert színészként az volt számára a legnagyobb ajándék.

A MeeVee blogján megjelent egy – állítólag – spoileres kritika a premierről, ha valaki nem bírná ki.

TV Squadék meg nyomozgattak egy kicsit utolsócylon-ügyben, ha valakit érdekel, milyen spoileres infókat osztottak meg (még az is lehet, hogy ráhibáztak a megoldásra), az itt olvashatja el.

A tampabay.com honlapon megjelent egy interjú Katee Sackhoff-fal, elég általános dolgokról szól, de jó.

Az utolsó órákat meg húzzuk ki némi humorral, úgyis nemsokára belesüllyedünk a drámába.

Nem tudom, hányan nézitek a How I Met Your Mother című elég vicces sitcomot, de csináltak egy aranyosan béna szájtot hozzá (leginkább valami vírusmarketing-megoldásnak tűnik). A címe Ted Mosby Is a Jerk, és egy csaj énekli el rajta, hogy mekkora jerk ez a Ted Mosby (a sorozat címszereplője, nem a Mother, hanem az I), miután az kidobta őt. Idézem, mit énekel a húszperces dalocska közepe táján:

"I hate everything about you, and I will make sure that you die … I know the truth about you Ted Mosby, you look, and talk, and act like a real human being, but I know what you really are … You are a Cylon! And your only goal is total annihilation of the entire human race … I talked to my best friend Dr. Baltar and he told me, so don’t tell me that you love me, don’t tell me that you have feelings, you can’t have feelings, you’re a frakking TOASTER!" (via Watching BSG)

Ha ezzel végeztünk, ideje megtekinteni a Brokeback Galactica trailerét, amely Adama és Tigh titkos kapcsolatáról szól.

Miután ezen is túlestünk, kezdjünk el a hátralévő időben barátkozni az Adama Glare-rel, a nézéssel, amelyre csak Doc Cottle immunis, mert a BSG Wiki blog szerint gyakran fogjuk viszontlátni a premierben.