Rövidhírek: Igazak az infók a Capricáról?

A Sci Fi Channel tovább folytatja a brutális reklámhadjáratát a Battlestar Galactica premierje előtt. Nem is tudom, mi lett volna, hogyha így állnak hozzá az összes évadhoz. Ezúttal rávettek egy pár sci-fi honlapot (mint például az itt is sokat idézett ugo.comot), hogy az új epizód vetítésének idejére függesszék föl a működésüket, és tegyék ki nagyban, hogy "nyomás a tévéd elé Battlestar Galacticát nézni".

Emellett olyan amerikai médiumokban jelentek meg BSG-hirdetések, mint a Vanity Fair vagy az Elle, és a Sci Fi Channel beruházott némi reklámidőre más adóknál is. Az NBC összes létező leánycsatornáján eközben lenyomták már a három felvezető filmecskét, a Revealedet, a Phenomenont és a What the Frak Is Going On with BSG?-t. Érthető a nagy felhajtás, hiszen a Battlestar Galactica egy piszok drága műsor, a nézettsége meg egész eddig fokozatosan csökkent.

Azt is olvastam, hogy a Letterman-féle Top 10-listák közül a BSG-é volt a harmadik, amelyben színészek a karakterük képében adták elő a pontjaikat. Az előzőek a Star Wars és a Maffiózók voltak.

Jó ilyenkor annak, aki Amerikában él és BSG-rajongó, mert a TV Fodder olyan ajándékokat osztogat ki a Frak Party nevű rendezvényen, mint ez és ez. Egy 2008-as Roslin/Airlock elnöki kampánypólóért én is versenybe szállnék.

Mark Verheiden írt egy kurva jót arról, hogy mit jelent producernek lenni. Bennfenntesinfó-mániásoknak ajánlott. Azt is jelzi, hogy most állnak neki leforgatni John Dahl epizódját, ami épp Moore rendezése után következik.

Maureen Ryan a Chicago Tribune-től leközölt egy hihetetlen jó interjút Ronald D. Moore-ral. Beszélnek élete első rendezéséről, amelyet már nagyon régóta tervezett, de eldöntötte, hogy csak a BSG-ben, és csak az utolsó évadban akarja majd megvalósítani. Szóba jöttek RDM kilátásai is a sorozat utáni időkre, ami nagyjából júliusra esik, ha rendesen befejezik a forgatást. Máris két pilotot rendeltek tőle, az egyik a Virtuality című, amelyet Michael Taylorral együtt jegyez majd a Fox számára, a másik pedig a Restoration az NBC-nek. A sztrájkról is hosszan beszélnek, hiszen a producer korábban is szívesen hangoztatta álláspontját a témában. Egyébként a tüntetések során rengeteg showrunnerrel összeismerkedett, akik döbbenetére majdnem mind rajongói voltak a sorozatának. A cikk utolsó része spoileres, szó van az utolsó cylonról is, úgyhogy azt kerülje, aki tudja.

Sokat hallhattatok a SAG (Screen Actors Guild) tervezett sztrájkjáról, ami egész hasonlónak ígérkezik, mint az íróké. Ez megint csak sok sorozatot fenyeget, konkrétan a Heroes becsukhatja a boltot miatta. A BSG-vel kapcsolatban arra jutottam, hogy a színészek kollektív szerződése június 31-én jár le, vagyis másnaptól léphetnek sztrájkba, ami azért szerencsés, mert a Battlestar Galactica forgatása be fog bejeződni június végéig. Szóval elvileg minden rendben lesz nálunk, sztrájk ide vagy oda.

Végül a Caprica című spin-off történetéről: eddig senki se cáfolt rá azokra a bennfenntes információkra, amelyeket Kristin Dos Santos, a sorozat nagy fanja közölt le az E!Online-tól. A Cinema Blend és a Chicago Tribune is átvette a hírt, és senki se vonta kétségbe az igazságtartalmát, bármilyen ótvar nagy baromságokat is hordtak benne ösze. Én még mindig kétkedek, de azért követem a nagyokat, úgyhogy nesze, az első állítólagos Caprica-spoilerek mindenkinek a tovább mögött.

 

Tehát, a spin-off sorozat részint a Greystone-, részint pedig az Adam-dinasztia körül fog játszódni. Jól olvastátok, Adam. Belőlük lesznek majd valami okból az Adamák, de nem tudni, mikor vagy hogyan vagy miért. Az biztos, hogy már a sorozat főhősének, Joseph Adamnek át kell magát kereszteltetnie valamikor, mert a jogi könyveit már Adamaként adta ki, mint tudjuk.

Azt eddig is tudtuk, hogy Joseph egy befolyásos ügyvéd, a polgári jogok élharcosa. Bill fián kívül van egy lánya is, Tamara. Daniel Graystone egy nagy programozó-koponya, a felesége Amanda, a lányuk pedig Zoe. A két család sorsa úgy fonódik össze, hogy Zoe fiúja, egy vallási fanatista, öngyilkos merényletet hajt végre, amelynek áldozatául esik Amanda, Zoe és Tamara is.

Daniel Graystone persze nem hagyja annyiban a dolgot, kihasználja, hogy megboldogult lánya annak idején a teljes tudatát áttöltötte egy számítógép memóriájába, a DNS-ével együtt. Elkeseredettségében a programozógéniusz rekonstruálja a gyermekét, és létrehozza a robotikus Zoe-R-t, az első cylont.

Valamiféle szívességből lemásolja Joseph Adam(a) lányát is, és meg akarná vele lepni a szerencsétlenül járt ügyvédet de abban fölmerülnek bizonyos etikai kérdések az egész replikációval kapcsolatban, és próbál inkább közelebb kerülni egyetlen megmaradt – és nem robot – gyerekéhez, Billhez.

Hát, ez lesz a Caprica pilotjában. Ez. Humanoid cylonok. Tessék örülni.

 

Az én álláspontom az, hogy többek közt marha hülyén hangzik ez a sztori az Adam-Adama névváltással, a Tamara Adama név meg külön idióta lett. Ez a Zoe-R meg olyan B-kategóriás sci-fikre emlékeztető elnevezés, hogy ihaj. Április másodikán már illett volna eloszlatni a kételyeket, de lapzártánkig erre nem került sor, úgyhogy a reggeli hírekkel ez is kikerül, aztán majd meglátjuk.