Bréking: megvan a premier időpontja

Az Entertainment Weekly nyomtatott kiadásából megtudhattuk végre, mikor láthatjuk a Battlestar Galacticát újra a képernyőn: április 4-én, este 10 órakor.

Hogy a tévészpotokban ennek ellenére miért hirdetnek márciusi premiert, annak egyszerű a magyarázata. Valamikor a hónap végén, úgy gondolom, egy héttel április 4-e előtt, levetítenek egy összefoglaló részt az eddigi három évad történéseiből, és ezt van képük premiernek nevezni.

Nem is ez a lényeg, hanem a kontextus, amelyben ez az információ napvilágot látott:


(a kép alatt, illetve a tovább mögött spoilerek)

Nemsokára érkezik majd egy rendes, újéves-beköszönős poszt is, egy csokornyi hírrel, de ezzel nem lehetett várni.

Az Utolsó vacsorára emlékeztető fotó már a tartalmával is élményt ronthat, így nagyban csak azoknak ajánlom a megtekintését, akik nem ódzkodnak a kisebb spoilerektől. A beszkennelt cikket is meg lehet találni az interneten picsanagyban, tessék a link.

Az EW hasábjain maga Ronald D. Moore nyilatkozik, vagyis hivatalos, szándékosan leleplezett információkról lesz szó – azaz inkább izgalomfokozókról, nem élményrontókról. A kép minden szereplőjéről úgy egy mondatot engedett meg magának RDM.

  • Laura Roslinról elárulja, hogy valami fontosat próbál eltitkolni (ha jól értem), ami a tizedik rész történetcsavarjához vezet majd.
  • Natalie, a bal kéz felőli Six-példány a cylonok egy frakcióját fogja vezetni, akik szembeszállnak a többség akaratával (akiket, mint az máshonnan kiszivárgott, Cavil képvisel).
  • Tigh nem hajlandó tudomásul venni és feldolgozni cylon mivoltát.
  • Lee Adama nem tér vissza a flottába.
  • Baltarról és Sixről igazán nem tudunk meg semmit, mindenesetre senki ne képzelje, hogy Baltar valami megmentőféle lenne, Piros Hatos pedig mindig is a cylon Isten követének szerepében tetszelgett, nem véletlen, hogy középre került az összeállításban.
  • Starbuckról csan annyit tudunk meg, hogy Anders lesz az egyetlen, aki elfogadja őt a visszatérte után.
  • Tyrol sokkal rosszabbul viseli a felfedezését, hogy ő is kenyérpirító, mint öreg gerillatársa, Tigh. Ráadásul a fia is egy kicseszett félvér. Ezeknek a fényében próbáljuk megérteni, hogy mit keres a kezében egy konyhakés.
  • Ron Moore spoilere az Agathon-házaspárról: Sharon és Helo néznek valakire. Sőt, az a valaki reagál is erre. Ebből kiindulva ketten jöhetnek szóba, Tigh és Roslin. Egyes kommentelők szerint előbbi, szerintem viszont utóbbi a harag tárgya (már csak az előzmények miatt is), de ezt ki-ki döntse el maga.
  • Végezetül: igaz, a képen jócskán távol kerültek egymástól, a történet szerint azonban Adama és Roslin épp hogy egymás felé fognak fordulni.
  • A riporter sikeresen csőbe húzta Moore-t azzal a kérdésével, hogy "ugye hiányzik valaki az asztaltól?", mivel ő azt felelte: "hát igen, az utolsó cylont még nem fedtük föl". Szerény véleményem szerint inkább Moore akar tőrbe csalni minket ezzel az elszólással, biztos nem árulná el szándékosan, hogy az Ötödik nincs az asztalnál, ha ezzel kizárná szinte az összes főszereplőt.