Újévi aprók

Köszöntök én is mindenkit, innen a blog túlsó végéről, ebben az új, 2008-as esztendőben. Én nem kívánok senkinek semmi újévi izét, csak egyet, hogy kurvára legyen vége idén a BSG-nek, és ne a tizedik epizóddal. Most azonban csapjunk a lovak közé, mert számtalan érdekes és érdektelen hírrel elmaradtunk.

 

A harmadik évad DVD-szettje március 25-én fog megjelenni Amerikában, méghozzá tizenöt órányi extrával, ebben a csomagolásban:

Már csak a bokszolós epizód huszonöt perccel bővített kiadása miatt is érdemes lesz nyitva tartani a szemünket itthon is.

További híreink következnek:

  • A Battlestar Galactica Sitrep, az egyik legfontosabb hírforrásunk, bekerült az Entertainment Weekly huszonöt legjobb fansite-ja közé. Hirtelen olyan nevek közt találták magukat, mint a theforce.net, a Star Trek wiki, a whedonesque.com, vagy épp Madonna, Harry Potter és James Bond rajongói oldalai.
  • A comment:com blogon sixx valamivel igényesebb köntösben és jobb körítéssel tálalta a BSG-témájú plakátokat, amelyek közül párat a múltkorokban prezentáltam. Itt és itt találhatóak a képek, ha valaki nem látta volna őket eddig.
  • Az Entertainment Weekly szeret minket, a tavalyi és legjobb tévés pillanatait összefoglaló listájukra beválogatták Kara Thrace halálát.
  • A New York Times sorrend nélkül összállította a saját listáját 2007 legjobb tévéműsorairól, örömünkre a BSG is helyet kapott rajta.
  • A USA Today szerint a tavalyi év "Top 100 embere" közül Katee Sackhoff a tizedik, pusztán mert lenyűgöző volt a Bionic Womanben és a Battlestar Galacticában.
  • Ron Moore szerint egyáltalán nem pöcsség, hogy David Letterman showján újra dolgozhatnak az írók, ők meg nem. Inkább annak kéne örülni, hogy mégis vannak emberek a sötét oldalon, akik szerint nem követel akkora hülyeségeket az írók szervezete.
  • Az Ain't it Cool News és a Boston Now szerint is a Battlestar Galactica a tavalyi év legjobb sorozata.
  • A SyFy Portal szerint csak a második legjobb a kedvencünk, mert a Heroes lenyomta. Ennek ellenére az év legjobb epizódjai között három az egy ellen nyert a BSG náluk.
  • A torrentfreak adatai szerint 2007-ben a BSG a harmadik legletöltöttebb sorozat volt, ami nem is rossz ahhoz képest, hogy mindösszesen tizenegy részt került adásba tavaly (nyilván hasonló okokból került a háta mögé például a Lost is, de ez mindenképpen szép eredmény).
  • A Battlestar Galactica most Amerikában is megkapja az őt illető bánásmódot, és a Universal HD csatorna 1080p-s, azaz a legnagyobb felbontású HD minőségben leadja az összes eddigi évadot.
  • Amerikában vannak emberek, akik sokkal hosszabban és intelligensebben bírnak írni a Battlestar Galacticáról, mint nálunk bárki. Itt. Egyszer megnéztem, hány karakteres a leghosszabb cikkem, de ezek szerintem bármelyikkel levernek, és akkor a minőségről még nem is beszéltünk. Igaz, én nem tanítok egyetemen. Ugyanitt van egy háromnegyed órás interjú Mary McDonnell-lel, szövegesen is, ami tényleg fasza.
  • Ha valaki jobban ráér, mint én, az szemezgethet még egy halom blogbejegyzésből és cikkből, szerintem ellesz velük áprilisig.