Kis hírcsomag

Kezdjük előbb néhány nem spoileres hírrel, hogy ne kavarodjunk össze:

 • Gladia ír a Golden Toaster Awards szavazás végeredményéről a blogjában, s mivel én nem szenteltem elég nagy figyelmet a dolognak, inkább belinkelem az ő értékelését, érdemes elolvasni.
 • Mark Verheidennel készült egy interjú a Comic Conon, amelyben beszél a képregényírásról, filmes és tévés tapasztalatairól, és arról, hogy hogyan került kapcsolatba a BSG-vel. A Smallville-en dolgozott akkortájt, amikor David Eick fölhívta, hogy nem csatlakozna-e a stábjukhoz. Nem ismerte a sorozatot, de megnézte a részeket, és örömmel elfogadta az ajánlatot. Ez a második évad hatodik része környékén történt, ma pedig ő vezeti az írói csapatot, amikor Moore vagy Eick épp nincs jelen.
 • Felröppent egy pletyka, miszerint James Callis, a Baltart oly nagyszerűen alakító brit színész szerepelni fog egy Dragonlance-filmben, ami az imdb-n szereplőtől teljesen független projekt lesz. A Dragonlance egyébként egy elég híres fantasy-könyvsorozat, ami nálunk is megjelent. A filmben Callis mellett olyan nevekkel fogunk találkozni, mint Thomas Haden Church, Ethan Hawke, Val Kilmer, vagy Adrien Brody – már ha igaz a hír.
 • Mark Verheiden is beleszaladt a negyedik évaddal kapcsolatban eddig kiszivárgott szpojlerekbe (lásd alant is), és annyit tett hozzá, hogy sem megerősíteni, sem megcáfolni nem fogja őket, de azért ez még csak a jéghegy csúcsa.
 • Innentől pedig élményrontó információk, durvasági sorrendben:
 • Egy-két castinggal kapcsolatos hírmorzsa:
  Nana Visitor, aki a sci-fi rajongók számára Kira Nerys őrnagyként lehet ismerős a Deep Space Nine-ból, szerepelni fog a Battlestar Galactica negyedik évadjában. Augusztus első hetében utazott Vancouverbe, kis fejszámolással ez azt jelenti, hogy a nyolc-kilencedik rész környékén fog megjelenni, legalább egy epizód erejéig.
  Emellett pedig egyre inkább úgy tűnik, beadták a derekukat a készítők a fehér A/4-es lapon gagyi fekete MORE ROMO feliratokkal rohangáló rajongóknak, mert azt rebesgetik, hogy Mark Sheppard karaktere vissza fog még térni az újabb etapban.
 • Tricia Helfer elárulta, hogy Number Six új alteregóját Natalie-nak fogják hívni, és barnább haja lesz, hogy meg lehessen különböztetni. Láthatóan ő is egy önálló személyiség lesz, akit nem véletlenül neveznek majd néven.
 • Starbuck az eredeti tervek szerint úgy viselkedett volna a negyedik évadban, mint aki megvilágosult: ő már látta Istent, megtisztult és megtérült. Belátták, hogy ez így nem igazán fog működni, ezért átírták a szerepét, és még inkább emocionális, kicsapongó jellemmé tették, mint amilyen eddig volt, majd megspékelték néhány megvilágosodás-pillanattal. Ez csak olaj lesz a tűzre a Starbuck-Adama kapcsolatban.
 • Katee Sackhoff szerint előbb megtaláljuk a Földet, mint gondolnánk.
  Ron Moore szerint akár az évad végéig is eltarthat, mire megtudjuk, ki
  az ötödik cylon.
 • A sokat emlegetett Ausiello tájékoztatott minket néhány friss és jelentős spoilerrel, amit már tényleg csak a mindenre elszántaknak ajánlok:
  1. Beszámoltam korábban arról, hogy még az évad első harmadában bedobozolnak három cylon-modellt a társaik. Ami közös ebben a háromban, az pedig a nemük.
  2. Roslin kedvenc jövendőmondásai, a kolóniák vallási iratai a tizenharmadik kolóniát Cylon néven emlegetik. Ha valaki azt kérdezi, hogy miért nem Föld, nos, egyrészt az iratokat írhatták valami ősi nyelven is (ld. Külón), másrészt a történelem körforgása során nem biztos, hogy minden ciklusban ugyanaz volt a kolóniák elnevezése.