Nagy szünet után nagy spoilerek

Az előző bejegyzésemben botor módon valóban összekevertem az élményrontó és az ártatlan híreket, így most igyekszem tisztába tenni a hírcsokrot. Következzenek most újabb spoilerek, kizárólag a negyedik évadra vonatkozóan.

A battlestarwiki összegyűjtötte az eddig kiszivárgott epizódcímeket, amelyek sorrendben a következők:

4×01 – He that Believeth In Me
4×02 – Six of One
4×03 – The Ties That Bind
4×04 – Escape Velocity
4×05 – Into the West

Az első részt már megmagyaráztam, a második nyilvánvalóan Number Sixszel lesz kapcsolatos. Nemrég kiderült, hogy egy (vagy több) új alteregója is fel fog bukkanni a jövőben. A cím egyébként az "Egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz" angol megfelelőjéből való.

A harmadik rész címe ismét egy keresztény utalás, de ez önmagában még nem jelent sokat, volt már ilyenre korábban is példa a sorozatban. Várhatóan azonban a Picon nevű kolónia képviselője is föl fog bukkanni az epizódban, ami némi politikai szálat, esetleg a Quorum of Twelve megjelenését sejteti.

A negyedik cím magyarul szökési sebességet jelent. Fizikát mindenki tanult, ezért ezt nem magyarázom el, viszont ez alkalommal a gemenoni képviselő megjelenésére lehet számítani. Egy másik szálon pedig – és most hatalmas szpojlerek jönnek, amiket kifehérítek azt fogjuk látni, hogy a cylon centurionok fellázadnak a humanoid uraik ellen. Ez valahogy úgy képzelhető el, hogy a cylonok megtudják, hogy a Final Five az emberi flottában tartózkodik, ami meggátolja a kenyérpirítókat, hogy tüzet nyissanak az emberekre (hiszen a saját uraikra nem lőhetnek). Ezért az egyik humanoid kikapcsolja a szabad akaratukat gátló csipjüket, ettől pedig a pirítók kapásból rájönnek, hogy nem is jó nekik a rabszolgasor. Végül a humanoidok megszavazzák, hogy mi legyen a Final Five-val, de mivel nem lesznek elégedettek az eredménnyel, néhány ellenvoksolót végleg kiiktatnak.

Az Into the Westről egyelőre semmit sem tudunk, csak a címét.

Aaron Douglas elejtett egy nagyobb spoilert a Final Five-ról a múltkori díszletbemutatón, amiről szó esett az előző bejegyzésemben is. Semmi bizonyíték nincs arra, hogy az állításai igazak-e, vagy csak ő spekulál, de azt mondta, hogy ők a cylon istenek, ők az eredeti modellek, akik halhatatlanok.

A TVSquad ugyanitt talált a díszletek közt néhány egyenruhát, amelyeket ugyan elfedtek egy fehér lepedővel, de nyilván szándékosan úgy, hogy sejtessenek is belőlük valamit. A link mögött megbújó képre nagyítva olyasmi ingujjakat láthatunk, mint az eredeti sorozat kosztümjei. A ruhák valószínűleg a Razorban látható flashbackekhez kellettek.

Felütötte a fejét a pletyka, hogy Michelle Forbes (Cain admirális) nem csak a DVD filmre, hanem legalább egy epizódra is leszerződött a negyedik évadra. Ezt azt is jelentheti, hogy csak flashbackben fog megjelenni, vagy csak egy régi jelenetét ismétlik meg. A SyFy Portal odáig merészkedett, hogy talán ő az utolsó cylon