The Dresden Files – jónak ígérkezik

Az első igazán offtopik bejegyzésben a The Dresden Filesról lesz szó.

A Sci Fi Channel már lenyomott pár promót, fönt vannak a YouTube-on, meg persze az officiál honlapon is. Támogatván a szabad információcserét, a youtube-ot linkelem be:

Promó 1

Promó 2

Ezek alapján azt mondom, érdekes műsornak nézünk elébe, főszerepben a 24 legjobb főgonoszával, a brit (mi más) Paul Blackthorne-nal. A legújabb trailert csak a SciFi honlapján találtam, abban el is hangzik a poénos mondat: "24 hours. That's all I need". Csak azt magyarázza el nekem valaki, miért castingolnak folyton angol színészeket amerikai szerepekre?

Amúgy röviden annyit érdemes tudni a sorozatról, hogy Jim Butcher regénysorozata alapján készült, aki elégedett is a produkcióval. Harry Blackstone Copperfield Dresden egy varázsló (a nevét is a híres mágusoktól, Harry Houdinitől, id. Harry Blackstone-tól, és David Copperfieldtől kapta) aki a különleges képességeit használja fel nyomozói tevékenységében. Általában persze csupa olyan ügyben jár el, melynek szereplői vámpírok, vérfarkasok, tündérek, démonok, szellemek, és egyéb természetfeletti teremtmények. 

A regények elég nagy népszerűségnek örvendenek, a sorozat pedig jó eséllyel maga mellett tudhatja az olvasók többségét, valamint, lévén a BSG felvezetője jövő évtől, a Sci Fi csatorna rendszeres nézői sem fogják elmulasztani. Ha minden jól megy, elég erős pontja lesz a műsoruknak. Kíváncsian várom.

ui.: megnyugtatásképpen elárulom, hogy azért a héten lesz még szó a BSG-ről is :). Jön a The Passage vélelmezése podcastestől, Jane Espenson-kifilézéssel kombinálva. Ez a nő írta az epizódot, de többet nem árulok el róla. Majd a bejegyzésben.