Amin ki bírok akadni

Na, az ilyenek tényleg ki bírnak akasztani:
Battlestar Galactica: Jumped the Shark?

Lemegy egy rész, ami nem a szájuk ízlése szerint való, és máris halálos ítéletet mondanak a Battlestar Galacticára. Ilyet ír:

"Last week’s episode was horrible. First off there was no plot development."

Te Atyaúristen. Nem voltak benne Cylonok. Nem került elő a Föld. Mi lesz most?

Nem tudom, feltűnt-e a csávónak, mikor volt utoljára plotja a BSG-nek. Ha az írók annyira a Föld keresését akarnák szorgalmazni, akkor New Caprica úgy en bloc kimaradt volna, mert csak feltartotta a high concept történéseit. Ha azt akartak volna, foglalkozhattak volna a Földdel is, ehelyett jött ez az elég ötletdús téma, a letelepedés és megszállás, és hát tényleg elég sokat kihoztak belőle, anélkül, hogy fikarcnyit is közelebb kerültünk volna a sztori végéhez.

"I’m really hoping Friday offers us something new. Otherewise I’m going to have to agree that the shark has been jumped."

Kemény ultimátum ez a készítők felé. Mi lesz most, ha elveszítenek egy újabb fafejű nézőt, akit zavarja, ha a karakterekkel foglalkoznak a történet helyett? Ez nem a 24, basszus, itt egynél több dimenziója is van a jellemeknek! De még a legutolsó Guest Starénak is!

Ugyanakkor egy másik blogban megszületett az a bejegyzés, amit én írtam volna meg magyarul, ha nem vág hanyatt túlságosan az Unfinished Business (de talán jobb is így). Back on Track!