Újabb Hugo-jelölés a Battlestar Galacticának

Breaking: a BSG fináléja nem két órás, hanem két óra tizenegy perces lesz. Mínusz reklámok, ugye, de akkor is. A következő epizód helyett ezúttal a Caprica legújabb promójáért kell majd vadászni a netet (itt egy spoileres képkocka belőle), illetve Csillagkapu-rajongóknak egy Stargate: Universe sneak peekért is. 

Az io9 spoiler-orgiát csapott a Daybreak II. előtt, én még beletekerni se mertem.

Jobb a Battlestar Galactica mint a Drót? Nem tudom, de a Guardian megpróbálja eldönteni

Esai Morales beszélt egy kicsit a Sci Fi Wire-nek a Capricáról, a Szép új világhoz és a Keresztapához, valamint a Szegény ember, gazdag emberhez hasonlítva a saját karaktere történetét. 

Lezárult a steampunk cylon verseny, amelyet a Sci Fi csatorna kütyübogja, a DVICE-rendezett meg kreatív BSG-rajongóknak. Itt vannak a győztesek, de van, amit egyáltalán nem értek.

Ha van tudományos-fantasztikus díj, ami nívós, akkor az a Hugo, meg mondjuk a Nebula. Ezért van hírértéke annak, hogy a Battlestar Galactica Revelations című epizódját jelölték a "Rövid drámai prezentáció" kategóriában. Hülye neve van, de ebbe legalább belefér még Dr. Horrible blogja is, a további versenytársak között pedig egy Lost- és két Doctor Who-epizód szerepel. Érdemes ellátogatni a teljes jelöltlistára, mert kemény harc lesz a regények terén is.