Ron Moore: bekalkuláltuk a veszteséget a Capricába

A videóblog legújabb darabjában Bear McCrearyt láthatjuk, amint a Someone to Watch Over Me munkálatait felügyeli. Megszólal Katee Sackhoff, David Weddle, Michael Nankin és Roark Critchlow is.

SevorTB felrakott néhány szemelvényt a Sci Fi hétfői BSG-különkiadásából, ezeket itt és itt lehet megtekinteni. A Daybreak I. összefoglalója pedig erre található (köszönet a figyelmeztetésért Andrew-nak!)

Az Entertainment Weekly összefoglalta a Battlestar Galactica létrejöttének történetét, az eredeti sorozattól a remake kezdetéig. A blog régi olvasóinak talán kevés újdonságereje lehet, de a cikk mindenképpen érdekes. 

A Hollywood Reporter készített egy röpke interjút Ronald D. Moore-ral, amelyből a legfontosabb pontokat alant kimelem, minden spoiler nélkül:

A Virtualityt hivatalosan nem kaszálták el, de hivatalosan nem is mozdult előrébb a dolog. 

A The Thing című horror remake-jének előkészületei továbbra is zajlanak, ő már leadta a vázlatait, a stúdió leszerződtette a rendezőt, már csak a zöld lámpára várnak. 

A Caprica készítésénél bekalkulálták, hogy a nézők egy része az űrcsaták miatt nem fogja szeretni az előzménysorozatot. Bíznak abban, hogy a műfajért egyébként nem rajongó nézőket is meg tudják hódítani helyettük. Úgy gondolja, hogy az emberek többsége, aki a Battlestart nézte, a karakterek interakciói miatt nézte, és az akció-kaland komponens csak hab volt a tortán. Valószínűleg nem azért kapcsolták be a tévét minden héten, hátha felrobban valami.

A folytatásos és az epizodikus sorozatok különbségeiről azt mondta, hogy a tévécsatornák tévesen táplálnak félelmeket az összefüggő történetű drámák iránt. A folytatásos sorozatok közönsége hajlamosabb mohó, elhivatott nézővé válni, akit érdekel a sorozat világa az interneten is és hajlandó merchandising-cuccokat vásárolni. A csatornák a könnyebb utat választják, mondván, "csináljuk az epizódok kerek, lezárt egészre, hogy a közönségnek a jövő héten ne kelljen emlékeznie". A közönség azonban okos. Szeretnek utánajárni a dolgoknak, ha lemaradtak valamiről, és erre ma már számtalan lehetőségük van. Ez ma már nem olyan nagy, félelmetes szörny, mint amilyennek a csatornák hiszik. 

Ron Moore legszívesebben egy western-sorozatot készítene el, ha lenne rá lehetősége.