A Helyszínelők-epizód, amit nem hagyhatsz ki

David Weddle és Bradley Thompson még azelőtt ugrottak ki a BSG-vagonból, hogy megírhatták volna a The Plan forgatókönyvét, de cserébe az új munkahelyükön, a Helyszínelők csapatában rögtön kikacsintósra vették az első egyik epizódjukat. Nem volt nehéz dolguk, hiszen a showrunnerük az a Naren Shankar, aki a Star Trekben is a kollégájuk volt már, és jó barátja Ron Moore-nak, tehát bizonyára könnyű szívvel rábólintott az ötletükre.

Kezdjük ott, hogy a szóban forgó epizód az "A Space Oddity" címet viseli, és nem más, mint Michael Nankin rendezi. És ezzel még nincs vége, Laurence Fishburne-ék ugyanis egy sci-fi találkozó helyszínére mennek a csipeszeikkel és a bizonyítékos zacskóikkal, ahol fel fog tűnni Kate Vernon, azaz Ellen Tigh a BSG-ből, valamint Ronald D. Moore is. Bizonyára önmagát alakítja majd, mint meghívott vendéget, de erről egyelőre nincs hír. Weddle azt ígéri, egyéb cameókra is lehet számítani a sci-fi szcénából.

Gaines küldte ezt a linket (innen is köszi!), amely alatt a BSG húsz lehetséges befejezését fontolgatják. Olyan sírvaröhögős lehetőségek is szóba jönnek, mint hogy Cavil kiirtja az egész emberiséget, Starbuckot hagyva utoljára, csak hogy maga elé hívassa, letépje a saját arcát, felfedve, hogy valójában végig Dirk Benedict volt, és azt sziszegje: "Elloptad a szerepem". A másik kedvenc verzióm az volt, hogy készül egy tökéletes, minden történetszálat egyben lezáró finálé, ám a Sci Fi 2015-ig nem hajlandó levetíteni. Addig 17 különböző BSG-spinoff készül, és mind szörnyű.

Készült egy enyhén spoileres, de egyébként érdekes interjú Katee Sackhoff-fal, amelyben a finálé és a búcsú élményéről mesél, és szóba jön a karaktere sorsa is. Tahmoh Penikett a Chicago Tribune-nek mesélt ugyanerről a témáról, és Starbuckkal kapcsolatban ő is elejtett egy kis spoilert. 

David Eick videóblogja újabb darabbal bővült, csak azért nem ágyazom be, mert ha jól látom, egészen a fináléig tartalmaz élményrontó forgatási felvételeket. A témája a dokumentarista fényképezés, a kamera elé állnak a sorozat operatőrei, ami valóban érdekes, de a képsorok közben tényleg durvák. 

Bónusznak Tricia Helfer-kép Bigától (köszi!):