Moziba kerül a Battlestar Galactica, de nem fogsz örülni neki

A múlt hét végén röppent fel a hír, hogy a Universal Pictures mozifilmet akar készíteni a Battlestar Galactica alapján — örülni azonban nincs túl sok okunk, mert a jelenleg futó, kritikailag elismert, többszörösen díjazott remake helyett az eredeti, 1978-as sorozatot fogják feldolgozni. Glen A. Larson maga írja a forgatókönyvet, és producerként is részt vesz a film forgatásán. Előzetes tippek szerint 2010 nyarán lehet számítani a megjelenésre.

Sok helyen az év “miért pont most”-hírének aposztrofálták a bejelentést, pedig egyszerű a képlet. A harmincéves sorozat épp kezdett kiveszni a köztudatból, amikor az újragondolt verzió megszületett. A Battlestar Galactica fogalom most ismét szóbeszéd része, él az emberekben, a cím és a hozzá köthető franchise most futott fel, most van itt a lehetőség, amit a Universalnál ki akarnak használni.

Már csak az a kérdés, hogy a J.J. Abrams-féle rebootolást választják, új szereplőkkel, vagy visszahozzák Richard Hatchet és Dirk Benedictet, az eredeti Apollót és Starbuckot. Akárhogy is történjen, emellett az új Star Trek film valószínűleg legalábbis Shakespeare-darabnak fog tűnni.

 

Jamie Bamber egy reggeli műsorban adott vicces interjút a Law & Order-beli kollégájával az új szerepéről. A ma debütáló sorozatról itt láthatók promófotók.

Itt a Deadlock másfélperces összefoglalója, ha valaki elfelejtette volna, mennyi minden történt az epizódban.

A bejegyzés belsejébe beágyaztam David Eick újabb videóblogját, amelyben Rekha Sharma (Tory) készül nagyon egy verekedős jelenetére, amíg ki nem derül, hogy kivágták azt.