Melyik sci-fi sorozat kapitánya lett majdnem Edward James Olmos?

Ez az a találós kérdés, amit meg se kell válaszolni, mert gyakorlatilag csak egyetlen lehetőség létezik, bármennyire is nehéz azt elhinni. Bizony. Edward James Olmosnak felajánlották a Star Trek: Az új nemzedékben Picard kapitány szerepét. Előbb, mint Patrick Stewartnak. 

Az első "na neee" után érdemes azért belegondolni. Mi lett volna, ha Picard nem a moralitásról szóló beszédeivel zúzza le az ellent, hanem addig szónokol, amíg el nem bőgik magukat? Milyen lett volna, ha Mr. Gaeta helyett Mr. Data nevét sziszegi a fogai közt, mindahányszor FTL-re térhajtásra kell kapcsolni? Vajon ki dörmögött volna mélyebben, Worf vagy Picard? Hogy nézett volna ki kettejük közt egy vita? És ha nézeteltérésük támad, a holofedélzeten oldották volna meg egy bokszringben?

Asszem ezzel a témával éjszakába nyúló kocsmai beszélgetéseket lehetne megtölteni, de lapozzunk inkább a bizonyítékra, Whoopi Goldberg műsorára, ahol a vendég Edward James Olmos és Mary McDonnell volt. A fekete színésznő azért hívta vendégül őket, mert imádja a BSG-t, és egyik műsorvezetőtársa megragadta az alkalmat, hogy jól lebassza EJO-t, amiért nem szerepelt együtt Whoopival a TNG-ben.