Már csak órák kérdése

Ennek ellenére néhány online magazin képes az utolsó pillanatokban is tönkretenni a nézők szórakozását, meglepetésemre ugyanis estére masszív spoileráradat lepte el az internetet. Ezek közül semmit sem fogok itt leírni, és a ma esti legtöbb hírnek semmi köze a spoilerekhez, úgyhogy bátran tovább lehet olvasni.

Kezdjük ott, hogy a The Thing című horror-prequel jobb kezekben van, mint Ron Moore hitte: máris szereztek hozzá rendezőt, pontosabban úgy hírlik, hogy a relatíve ismeretlen Matthijs van Heijningen Jr.-t szerződtették le a filmhez. Az io9 a Bloody Disgusting nevű szájtról szerezte azt az infót is, hogy a főszerepben állítólag Kurt Russell eredeti karakterének a testvérét fogjuk látni.

Kikerült a YouTube-ra a teljes interjú, amit Whoopi Goldberg készített Edward James Olmosszal és Mary McDonnell-lel, ide kell hozzá kattintani. Van benne egy jelenet is a következő epizódból. Update: Ysunál (köszi a linket!) megvan az interjú teljes átirata, ha valaki szeretné magyarul elolvasni. 

A Sci Fi csatorna Battlestar-oldalán szavazássorozat indul, kezdetnek a BSG legszexibb jelentevel. Itt lehet voksolni Baltar és Six, Apollo és a törölköző, Helo és Sharon, Apollo és Starbuck vagy Baltar és HeadSix intim pillanataira.

Az LA Times a következő interjújában Gary Hutzelt kapta el, aki nemcsak a Battlestar Galactica, hanem a Caprica vizuális effektjeiért is felelős. A kamionsofőr külsejű fickó összehasonlítja a munkáját itt és a Star Trekben, valamint elmagyarázza, hogyan alakult ki a BSG vizuális stílusa, úgyhogy tényleg érdemes elolvasni az írást.

A David Eick nevével fémjelzett videóblog legújabb darabja szintén a színfalak mögé enged egy kis betekintést: a Second Unit munkájával ismerkedhetünk meg néhány percben, valamint megismerjük a BSG Stunt Coordinatorát (biztos van rá magyar szó, csak hülye vagyok), aki meg is mutat nekünk néhány durvább jelenetet az egyik soron következő epizód forgatásáról (igen, ebből kifolyólag egy parányit spoileres a képanyag).

A Sci Fi csatorna kütyü- és techblogja itt magyarázza el, hogy miért faszább hajó a Battlestar Galactica, mint az Enterprise csillaghajó. 

A TV Guide nyomtatott kiadásában megjelent egy cikk a Battlestar Galacticáról is, itt van a szkenje

És akkor az utolsó alig-spoileres linken az io9-től megtudjuk, hogy mire nem kell számítani a Sometimes a Great Notionben. Nagyon helyesen rávilágítanak arra a nem elhanyagolható tényre, hogy a következő epizódot nem egy gigantikus cliffhanger feloldásának szánták, csak az írósztrájk miatt lett belőle az. Ebből kifolyólag ne csalódjon senki, hogyha kevesebbszer esik le az álla az epizód során, mint ahogy azt mondjuk a Rapture óta megszokta. A Revelationsben keletkezett feszültség elvileg már a következő héten feloldódott volna, és nem számítottak arra az írók, hogy egy bő féléves szünet után kell kielégíteniük a rajongók felfokozott vágyait. Nahát, legalább az én kívánságom teljesülni látszik. Az io9 kritikája meg erre van.

Egy nagyságrendekkel élményrontóbb irásban ugyanez a blog összegyűjtötte a premier előtti utolsó spoilereket a BSG-ről. Néhány jelenet és egy sor kép biztosítja az olvasókat arról, hogy kevésbé élvezhessék a Sometimes a Great Notion megtekintését. 

Az Ain't It Cool News spoilerei mellett az io9 labdába sem rúghat, ezt már tényleg csak azoknak ajánlom, akik mocskosul nem bírják kivárni a szombat reggelt.

A You Will Know the Truth pedig úgy elszállt, hogy még az előző kettő linket is felülmúlja: az okosan és félrevezetően megkomponált klúk helyett hanyagul ránk ömlesztettek egy adag jelenetet a következő epizódokból, aminek nem tudom, mi értelme van azon kívül, hogy szó szerint elrontsák az élményünket és meghazudtolják a honlap küldetését. Mindegy, bátraknak ott a link.