Három és fél perccel hosszabb lesz a BSG-premier

Azt javaslom, a mai naptól mindenki csukja be az összes szemét és fülét, mert állítólag a Sci Fi-tól kiszivárgott az utolsó cylon kiléte, miután valahogy fölkerült az eBayre az egyik epizód (a Sometimes a Great Notion című) forgatókönyve. A Galactica Sitrep mostantól teljesen spoilermentes, és péntekig már én sem írok meg semmit, de az infóba bele lehet szaladni az io9 vagy a SpoilerTV oldalakon, amitől óva intek mindenkit. Azt hiszem, abban számíthatok az olvasókra, hogy ha meg is találják a spoilert, akkor nem ennek a blognak a kommentjei közt beszélik ki.

A Galactica Sitrep publikált egy kitűnő elemzést a Battlestar Galactica egy jelentéktelennek tűnő aspektusáról: a szemüvegek, mint jellembefolyásoló tényezők szerepéről. Kurva jó, tényleg.

A Sci Fi Wire értesítette azokat, akik DVR-rel rögzítik a sorozat péntek esti epizódját, hogy állítsák át az időzítőjüket: a Sometimes a Great Notion három és fél perccel hosszabb lesz a szokásosnál. Ez korrelál azzal, amit David Eick nyilatkozott közel egy éve (még ha legutóbb nem is sikerült megerősítenie), reméljük, több ilyen bővített rész is lesz.

Michael Nankin, az epizód rendezője volt olyan kedves, és küldött egy pár képet a forgatásokról az LA Times újságírójának. Semmi spoiler, de a képek faszák.

Jane Espenson egy jó kis interjút adott a Newsaramának, és nem zárkózott el annak a lehetőségétől, hogy visszatérjen a Caprica spinoffba írónak. Annak megörültem, hogy ő is úgy van vele, mint én, a Revelations záró képsoraiban az ünneplés alatt még mindig együtt örül a legénységgel és reménykedik, aztán a Földre való érkezéskor szomorodik csak el. Egyébként az írók most pénteken fognak először találkozni a BSG befejezése óta, hogy megünnepeljék a premiert. Az interjút érdemes elolvasni, de lefordítani azért nem fogom.