Mindenki szereti Starbuck melleit

Nemrég volt a plakátkampány, amelynek keretein belül Starbuck hatalmas felbontású mellkasával reklámozták a BSG visszatérését, erre egy photoshopos mellényúlásokkal foglalkozó blog megfigyelte, hogy a BSG4.0 DVD-borítóján olyan jól sikerült összemontírozniuk a két Adamát és Starbuckot, hogy Lee épp a nő mellét bámulja. Innen is üdvözlöm a grafikus urakat, szép munka. A jobboldali képre meg kattintani kell a bizonyítékért.

NocadLee jelezte (köszi!), hogy a blogján olvasható egy bemutató a Battlestar Galactica-társasjátékról. Minden érdeklődőnek ajánlom a figyelmébe, jó kis munka, aki pedig csak a szabálykönyv angolsága miatt ódzkodott eddig a bevásárlástól, megnyugtatom: készül a fordítás.

Itt és itt van egy-egy újabb klú a You Will Know the Truth-tól, amik vagy valami elmerogyasztóan bonyolult összefüggésben helyezkednek el, vagy a honlap egyre ötlettelenebbé váló készítőinek végső haláltusáját jelképezik, ugyanis egy kukkot nem értek belőlük.

Meghalt Number Six, legalábbis az eredeti. A The Prisoner című brit sorozat főhőse, Patrick McGoohan nyolcvan évesen távozott el az élők sorából, szívből remélem, hogy tisztában azzal, hogy nélküle ma egy csomó produkció, többek közt a Battlestar Galactica sem létezhetne, és nem csak azért, mert valaki az ő karakterének nevét viseli benne. Nyugodjék békében.

Az LA Times interjúsorozata folytatódik, ezúttal Alessandro Julianit, azaz Gaetát faggatták kurtán, különösebben nem nagy durranás, csak gondoltam, ne maradjon már ki a felsorolásból.

Tricia Helfer megtarthatta a vörös ruháját, sőt egy feketét is kapott mellé, ahogy ebből az interjúból kiderül. Ez is a szokásos milyen-volt-a-forgatás-utolsó-napján izé, de azért a színésznő tudott némi újat mondani.

Még mindig nem áll túl jól a Virtuality szénája, derült ki a FOX sajtóturnéján elhangzottakból: a csatorna fejesei úgy látják, hogy tök szuper ugyan a kétórás pilot, és sokan vevők is lennének rá, de "túlságosan sűrű" (értsd: "szerintünk a nézőink többsége akkora tuskó, hogy egy hangot se értene meg belőle"). Ezért inkább csinálnak belőle egy egyórás változatot, a többit meg kidobják a szemétbe. Mégis hogy lesz ettől kevésbé sűrű valami, csak a vágóképeket hagyják meg? Micsoda szerencse, hogy kikerült a forgatókönyv. 

Készült egy interjú a Caprica-pilot íróival és producereivel, valamint a színészeivel, és bár nem szentelnék neki egy külön bejegyzést, azért megéri elolvasni. Kreatív részről sok újdonság nem hangzik el (spoilerek meg aztán főként nem), de a színészek véleménye érdekes.