Mindenki a pénteki BSG-premierre készül

Katt. növ.!

Az előző napok híreinek kimaradását most egyben pótolnám, kezdem a vegyes infókkal, aztán jönnek még videók, fontosabb interjúk, meg amire még telik az energiámból és a kávémból, csak győzzek gépelni. 

Juhéj, a Battlestar Galactica blog feedolvasóinak száma elérte a százat a héten a feedburner adatai szerint, ami ugyan nem sok, de több, mint amivel néhány indexcímlapos blogger büszkélkedhet. Na de nem is ezért hoztam szóba, hanem mert a feedolvasók kábé negyede Google Readert használ, és hozzájuk szólnék, hogy ha szoktak netán híreket megosztani (nem csak BSG-témában), azok vegyenek föl, és ha lesznek elegen, egy picit talán előbb megtudhatják, miről fognak szólni a soron következő posztjaim. A címem ott van jobbra. 

A tengerentúli sci-fi tévék BSG-lázban őrjöngenek, a Sci Fi már agyonpromózta a tévében is adásba kerülő webizódokat meg a Top 10 Things You Need to Know… különkiadást, és a kanadai testvércsatornájával, a Space-szel együtt arra készül, hogy pénteken, közvetlenül a premier előtt 14 órányi BSG-műsort vetítsen. Az USA-beliek egy halom epizódot, a kanadaiak meg a fenti műsorokat láthatják néhány saját gyártású különkiadással megspékelve.

SevorTB-től van még egy ilyen promó is, a You Will Know the Truth-széria újaértelmezéseként.

Akinek van kidobandó kb. kétezer dollárja, az most végre beruházhat az íBéjen arra az évkönyvre, amivel a BSG stábtagjait lepték meg a producerek a forgatások végén. Mondjuk tényleg kurva jó ez a kiadvány, de azért mindennek van határa.

Néhány kaszting-hír a Capricából (atyaúristen, ez tényleg megtörténik): Avan Jogia (ő már a pilotban is feltűnt, a jelek szerint visszatérő szerepe lesz), Veena Sood, Magda Apanowicz, Genevieve Buechner, Hiro Kanagawa, Roger R. Cross, Katie Keating. Egyébiránt a sorozatot júliusban kezdik forgatni, és már gyűjtik az írói csapatot hozzá, de erről egy következő posztban írok bővebben.

Joss Whedonnak készül egy filmje, amiben Katee Sackhoff lemondott egy meghallgatást az egyik szerepre. Nem, nem lett ekkora díva, csak öregnek érezte magát hozzá. A színésznő egyébként, mikor meglátta a róla mintázott Starbuck-játékfigurát, kifakadt, hogy "Hát ti meg mit csináltatok, Dirk Benedictről vettétek le a mintát?". Erről, az erős, de törékeny női karakterekben úttörő BSG-ről, valamint a "párbeszédek átírásának királynőiről" a Time Out magazin hasábjain lehet olvasni, és érdemes is. 

Az LA Times megtalálta azt a lányt, aki a Battlestar történetét facebookosította, és megtudták, hogy már folytatások is tervben vannak. Colonel Tigh is just itching to be Superpoked* — pre-eyepatch, of course.

Az újság online és offline kiadványa ezen kívül is rengeteget foglalkozik a sorozattal, januárban már a negyedik interjút közlik le valamelyik stábtaggal, és még nincs vége. Az elsőben Jane Espenson mesél egy korábbi munkája, a Buffy és a Battlestar közti különbségekről és hasonlóságokról, a második szintén a facebook-izéről szól, a harmadik egy Michael Hogan-interjú, a negyedikben pedig Rekha Sharmát kérdezgetik Toryról és a cyloni létről, és azt is megtudjuk, hogy a kedvenc filmje a Sztalker. Nem is rossz.

* ez egy értelmetlen, de annál viccesebb fícsör a facebookon, amivel például sört, sütit meg tehenet dobálhatunk a haverjainkra.