Michael Rymer pilotot forgat a Caprica írójának

Örömhír azoknak, akik hozzám hasonlóan nem bírnak betelni Michael Rymer rendezésével, hogy az ausztrál férfit szerződtették egy vadonatúj sorozat első epizódjához, így jövőre is találkozhatunk a munkásságával a kisképernyőn. A szóban forgó produkció a Persons Unknown címet viseli, és az a Christopher McQuarrie írta, aki a Közönséges bűnözők forgatókönyvét is jegyzi, mellette pedig Remi Aubuchon fog társproducerként tevékenykedni, akinek a Caprica alapötletét és a forgatókönyvét egyaránt köszönhetjük.

A Fox csatorna mindjárt tizenhárom epizódot rendelt a szériából, amelyet Mexikóban forgatnak, így egy darabig biztos meglesz az elfoglaltsága a producereknek. A kérdés csak az, hogyha zöld utat kap a Caprica is, akkor hogyan fog egyszerre két gyeplőt is a kezében tartani Aubuchon, aki a BSG-spinoff executive produceri feladatait is elvállalta.

Nemsokára megjelenik a Dynamite Comics gondozásában egy újabb képregénysorozat, amely a Cylon War címet fogja viselni, és a képek tanúbizonysága szerint ez sem a sorozat szereplőiről szól majd. Azt, hogy az első vagy a második háború idején játszódik-e, egyelőre elég nehéz megállapítani, de hogy merészen nyúltak benne a kanonikus történethez, az nem kifejezés.