Helo jövője

Casting-gyorshírek: a Sci Fi Channel tévéfilmben újra feldolgozza A kukorica gyermekeit, és az egyik szerepre Kandyse McClure-t találták meg, aki a BSG-ben Duallát alakítja. Egyéb érdekesség, hogy olyan név nincs, hogy Kandyse, a színésznőt Candice-nek keresztelték, az átírása pedig csak egy belsős poén, ami valahogy ráragadt. A Razor főszerepében látható Stephanie Jacobsen pedig a The Sarah Connor Chronicles stábjához csatlakozik, ahol egy jövőből jöttgerillaharcost fog alakítani.

A héten ünnepli a harmincadik évfordulóját az eredeti Battlestar Galactica, aminek alkalmából a legnagyobb fanoknak szerveztek egy hajókirándulást, és Richard Hatch, a jelenlegi Tom Zarek is tiszteletét tette rajta. Az eseményről Darth Mojo, a mostani sorozat egyik vizuális effektese is megemlékezik a blogján.

Az io9 összegyűjtötte azokat a spoileres infókat, amiket a tegnap bemutatott emlékkönyvből ki lehet olvasni, kifehérítve felsorolom őket alant:

A The Oath c. epizódban (ez a harmadik lesz jövőre) helyet kap egy jelenet a Colonial One-on, ahol Adama épp nem boldogul a sajtóval.
Egy másikban az admirális Tom Zarekkel találkozik a fogdában, bár nem derül ki, melyikük mit keres ott.
Egy mondatban ez szerepel: "Adama gives Tigh coordinates", ami azt sugallja, hogy az ezredest visszahelyezték a státuszába.
Egy jelenetben Laura ideiglenes szállásán "Adama és Roslin nem törődnek semmivel". Atyavilág.

Tahmoh Penikett nemrégiben több interjúban is beszélt a negyedik évad befejezéséről, ezekből álljanak itt most az informatívabb részek. A saját karaktere sorsáról tesz említést először, amely inkább érdekes, mint élményrontó, viszont amit a sorozat fináléjáról általánosságokban állít (és amit többen is állítanak a stábból), az kifejezetten spoileres.

Ron Moore did such an incredible thing with this series. The way he ends it – it's brilliant. He got the job done and then some. There is a conclusion to a lot of the storylines we all need closure on. Those of us that are true Battlestar fans and have ridden the rollercoaster through thick and thin… we have been accused many times of being really dark, but listen man, you are going to watch this and be happy… We had the opportunity to go in one direction [with Helo's fate] which I thought was the obvious direction and I fought against it. I talked with a few powers that be and said, "Let's not do that." Everyone agreed and it was great, so I had a little bit of influence on that. I’m happy with the end of my storyline, and it will surprise people.

Everybody dies. We have a dark ending…Obviously you know, those last couple of episodes, they're going to blow your mind. They are going to go down in history as the best television ever done.