Edward James Olmos a legjobb latinó férfiszínész

Az Emmy ugyan figyelmen kívül hagyja a tévé egyik legjobb színészét, de az amerikai latinó közösség elismerte őt az ALMA nevű médiadíjjal a BSG-ben való szerepléséért. A TV.com pedig az olvasóit szavaztatta meg, és a legjobb speciális effektusokért, valamint a leghitelesebb kamuamerikai akcentusért díjazták a Battlestart illetve a brit Jamie Bambert. Ilyesmiben mostanság nehéz lepipálni Hugh Laurie-t a House-ban nyújtott alakításáért.

A Sci Fi Wire exluzív látogatást tett a Ron Moore és Michael Taylor nevével fémjelzett Virtuality forgatásán, és beszámoltak a díszletekről és a kellékekről, amelyek a harminc évvel ezutáni jövőt hivatottak reprezentálni. Peter Berg rendezésében egy füst alatt webizódokat is forgatnak, amelyek a legénységről szóló valóságshow-t mutatják majd be.

Mark Sheppard, a BSG brilliáns Romo Lampkinje fel fog tűnni a Joss Whedon-féle Dollhouse-ban, egyelőre három epizód erejéig, de dolgoznak az ügyön. Whedon ezek szerint megfogadja az ígéretét, hogy még több színészt nyúl a kedvenc sci-fi show-jától, nem áll meg Tahmoh Penikettnél.

Érdeklődőknek itt egy pozitív kritika a nemsokára megjelenő Battlestar Galactica társasjátékról, amely egyre ígéretesebbnek tűnik.

A YouTube egyik legtermékenyebb fanvideósa összerakott egy alternatív intrót a BSG negyedik évadjához, amely a hagyományosabb formulát követi, és a legjobb jeleneteket vonultatja fel a színészgárdáról. Érdemes megnézni, mert profi munka. 

David Eick interjút adott a Newsarama honlapnak, amelyben megerősítette, hogy webizódok készülnek a negyedik évat két felének összekötéseként, de nem árulhatott el róluk többet. Az egyetlen spoiler-gyanús dolog, amit eleresztett, Starbuckkal kapcsolatos, akinek a lelkén nagyon mély nyomokat hagy majd a csalódás, amit a Föld okozott. A Capricáról is beszélt, a castingjával kapcsolatban nagyon szerencsésnek nevezte magukat. A Children of Men című regényből készített sorozatterve továbbra is az NBC-nél pihen, és nincs hír a megrendeléséről, viszont a The Philanthropist néven futó projektje márrciustól lesz látható tizenhárom epizódban. Három kontinensen fogják forgatni a show-t, amelynek a főszereplője James Purefoy a Rómából.