Honnan szedik az ötleteiket az Emmyre jelölt írók?

Ezt a kérdést tette föl a Variety a legnagyobb tévés díj idei versenyzőinek, és a válaszuk nem volt túl meglepő: az orvosos sorozat orvosoktól, az ügyvédes ügyvédektől, a sci-fi meg… nos, westernekből. Legalábbis Michael Angeli, aki a Six of One-nal száll be a ringbe a The Wire, a Damages és a Mad Men írói ellen, azt állítja, hogy tudományos kutatást sose végzett a forgatókönyveihez, arra vannak szakembereik, így ő inkább a klasszikus irodalomhoz, a westernekhez és a történelemhez fordul. Így például a harmadik évad végének megírásakor alaposan tanulmányozták Szaddam Husszein tárgyalásának átiratát.

"Those have struggles of obsession, survival and possession, which we feel is what the show is really about," Angeli says.

"If we go to the Bible, a Western or the transcripts of the trial for Saddam Hussein — which we did at the end of season three — we can look for cultural differences, questions of race, gender, class, conspicuous consumption and sex," he adds. "We like to touch on the idea of what it means to be human."

Az Emmy-díjakat szeptember 21-én osztják ki, és Angelinek többek közt a Mad Men három epizódjával, valamint a Wire atyaúristenével, David Simonnal is meg kell mérkőznie, úgyhogy leginkább egy dicsőséges alulmaradásra számíthatunk.

Az Entertainment Weeklyt azért (is) lehet szeretni, mert majdnem olyan jó listákat raknak össze, mint a Cracked.com, most például az elmúlt huszonöt év huszonöt legjobb sci-fijét válogatták össze. A résztvevőkkel igen, a sorrenddel nem feltétlenül lehet egyetérteni, engem mindenesetre már az is elégedettséggel tölt el, hogy a Battlestar Galactica valami kilenc helyet vert a Lostra, és a második helyen futott be. 

Bizonyos embereknek olyan sok idejük van, hogy cylon mintára unikornisokat, nyulakat és macskákat gyártanak, aztán ezt föl is rakják az internetre, hadd lássák mások is. Nem is ezzel van a baj, hanem hogy az elsőt az úriember a saját esküvőjére készített a nejének.

Az Eureka-nézőknek örömhír, hogy megjelent a sorozat Bear McCreary által szerzett zenéje CD-n. Mielőtt pofára esnének a szerző BSG-n nevelkedett fanjai, szólok, hogy valami egészen más matériára kell számítaniuk, amit McCreary bluegrass-szerűnek nevezett. Én Béla Fleck miatt megvagyok a műfajjal, úgyhogy valószínűleg belehallgatok azért a lemezbe, ha elém keveredik.