Új hírek a BSG-filmről

Először is tisztázzuk azt, hogy a címe bejelentéséig "az első Battlestar Galactica-tévéfilm"-nek fogom hívni ezt a projektet, egyrészt azért, mert még van remény idén másik kettőre is, másrészt pedig a Razor hivatalosan része a negyedik évadnak, ezek az újak pedig különálló darabok lesznek. A Galactica Sitrep jelentette be, hogy nem David Weddle és Bradley Thompson, hanem Jane Espenson fogja írni a forgatókönyvet, a rendező székben viszont az ő tudomásuk szerint is Edward James Olmos ül.

Az elsők között Dean Stockwellt (Cavilt) kérték föl a szereplésre, de igyekeznek megszerezni Michael Truccót, Aaron Douglast, Grace Parkot, Michael Hogant és Katee Sackhoffot is. Egyelőre róluk tudunk, de várhatóak lesznek további bejelentések is.

Kihirdették az Emmyre esélyes színészek első körös névlistáit, és rohadtul nincs köztük egy Galactica-szereplő sem. Oké, az éjjel még csak egy hiányos hírforrásból tájékozódtam: Mary McDonnell ott van a top 10 színésznő között.

Nem akarom offtopikkal teleszemetelni a blogot, de Ron Moore és Michael Taylor Virtualityjébe beválogatták Clea DuVallt a Carnivaléból (ahol már együtt dolgozott az íróval). Lassan már kész a Phaeton űrhajó legénysége.

A Galactica Sitrep arra is felhívta a figyelmet, hogy a BSG forgatás utáni összecsomagolós buliját a vancouveri könyvtárban rendezték, ahol már mi is jártunk.