Verheiden válaszai

Mark Verheiden ismét volt olyan szíves, és elküldte a ComicMix olvasói kérdéseire a válaszokat, vágjunk is bele:

Állítólag az online nézhető, streamelt verzió hosszabb volt, mint a tévés, erről ő sem tud, de máshol sem olvastam róla. Azért tartsuk nyitva a szemünket.

Lee amnesztiájával Caprica Six is mentesült a büntetése alól, most már szabadlábon van.

Arra a kérdésre, hogy a Brooklyn Bridge és az Ellis Island volt-e látható a záró jelenetben, nem válaszolhatott, de a következő epizódokból meg fogjuk erre is kapni a választ. Magyarul ők sem akarták, hogy ez teljesen egyértelműen világos legyen azokból a felvételekből, de nyitva hagyják ennek is a lehetőségét. Arra sem felelt, hogy a Földet vagy a Föld egy változatát láthattuk-e.

A SAG (a színészek szakszervezete) sztrájkja még becsukhatja a kaput a webizódok és a tévéfilmek előtt, egyelőre semmi sincs kőbe vésve. 

Hogy lesz-e további következménye a Tigh-Adama kapcsolat megrendülésének, Verheiden annyit mert felelni, hogy Adama (és az egész flotta) határozottan sok kihíváson fog még átmenni a jövőben is. 

Nagyon látszik, hogy gyakorlatilag Ron Moore-on és a David Weddle-Bradley Thompson pároson kívül senki sem volt az első évad producere a mostani írók közül, ugyanis Verheiden simán nem tud arról, hogy akkoriban ki lett jelentve, hogy a haldokló vezető nem fogja elérni a Földet. Ő csak arról tud, hogy a haldokló vezér mutatja meg az utat, és ebben az értelemben igaz az állítás Roslinra. És hogy ez a prófécia hova vezet, azt még meg fogjuk látni. De halott vezetőről fogalma sincs, tehát gyanítom, hogy azt mi is elfelejthetjük.

További élményeit a sorozatról és az epizódról itt osztja meg az író/blogger.