Délutáni rövidhírek

Adam "Mojo" Leibowitz talált rá erre a flakonba ágyazott eredeti Galacticára.

A Galactica Sitrep összeszedte a neten fellelhető Revelations-kritikák legjavát, és melléjük tett pár türelmesen összevágott panorámaképet az epizód végén látható jelenetekből. Én mondjuk Alan Sepinwallra esküszöm, nélküle magam se tudtam volna mindig megírni a mustráimat.

A félévadot lezáró fináléra visszatértek azok a nézők is, akik a He That Believeth in Me óta valamiért elkalandoztak a sorozattól, összesen 1,8 millió nézővel távozott a képernyőről a BSG, amelyből a 18-49 éves korosztály 1,2 milliót tett ki.

Az Entertainment Weekly összegyűjtött tizenkét pontot, amit idén megtudtunk a BSG-ből. Nem annyira szórakoztató, mint amennyire annak szánták, de egyszer végig lehet futni.

A Billy-fanoknak jó hír, hogy az elnök megboldogult tanácsadóját alakító Paul Campbell csatlakozott a Knight Rider csapatához. 

A SyFyPortal rendelkezik néhány közepesnek vélt spoilerrel a Galactica befejezését illetően, én már a cím miatt sem olvastam tovább, de kíváncsiskodók ide kattintsanak.

Egy statiszta írt egy beszámolót arról, hogy milyen volt forgatni a Caprica két jelenetét. A spoilerszűzek ezt se olvassák el, mert a nő elég fontos eseményeknél volt ott, de egyébként érdekes a betekintés a BSG-előzmény high-tech világába.

Az egy hónappal ezelőtti londoni MCM expón megjelent Edward James Olmosszal, Aaron Douglasszel, Alessandro Julianival és Rekha Sharmával készült felvételek itt láthatóak. Sixx szerint a rossztól a jóig mindenféle kérdéseket feltesznek nekik, én még nem néztem meg. 

Rendszeres kommentelőnk, Piton17 írt egy alapos cikket az SFportal.hu számára a Battlestar Galactica jövőjéről, elsősorban a Capricáról. A két részre bontott írásban minden alaposan össze van szedve, ami ebben a blogban apránként került tálalásra, tehát egy jó összefoglalóért a témáról tessék ide és ide kattintani. A szerző kíváncsi a ti véleményetekre is, elolvasás után szívesen látunk itt is, ott is kommenteket.