Aaron Douglas improvizál

A mi időnk szerint pénteken hajnalban egy podcastban bejelentenek egy fontos és jó hírt a BSG jövőjével kapcsolatban. Egyelőre semmit sem tudni, de az informátoruk elég megbízható, és próbálom majd hamar leközölni a mondanivalóját.

Bear McCreary nemrég megírta eddigi legszebb zenéjét a Battlestar Galacticához. Nem árulta el, mikor, hol fogjuk hallani,de valószínűleg rá fogunk jönni magunktól is.

Tricia Helfer most kezdi a forgatást a Burn Notice című sorozatnál. Szeptembertől néhány részben látni fogjuk ott is, de jelenleg ide-oda kell röpködnie Miami és Vancouver között, hogy mindkét produkcióban részt vehessen.

Jane Espenson forgatókönyvéből forgattak legutóbb epizódot a Battlestarhoz, amiről az írónő annyit mondott, hogy könnyen elhiszi magáról az ember, hogy brilliáns, amikor ilyen nagyszerű színészek elevenítik meg a mondatait. Pedig ő már dolgozott néhány helyen.

Bradley ThompsonAz egyik blogger felhívja a figyelmet, hogy az Escape Velocity volt az első olyan rész, amelyben rangos tengerésgyalogossal találkoztunk. Van egy ismerőse, aki tiszt a tengerészgyalogságnál, és részt vett Bradley Thompson egyik előadásán, ami után az író szétosztott pár névjegykártyát. Később ez az ürge így megismerte Thompsont, és meghívta az esküvőjére is. Azóta is kapcsolatban vannak, és egyszer rákérdezett, hogy mi az oka a tengerészgyalogsági tisztek hiányának a Galacticán, amire Thompson azt felelte, hogy nem szándékosan döntöttek így az írók, csak úgy alakultak a dolgok, hogy nem volt rá szükség a képernyőn. Aztán jött az Escape Velocity, benne egy hadnaggyal, és rögtön írt is a fickó Thompsonnak a dologgal kapcsolatban, az író pedig válaszolt neki, hogy igen, ez félig neki is köszönhető.

Szóval ilyen jó fej ez a Bradley. De például meghívta ezt az embert a Los Angeles-i irodájukba is, ahol az ő íróasztala szemben helyezkedik el David Weddle-ével, így többet látja az ő arcát, mint a korábbi feleségeit együttvéve. A hosszú ideje tartó közös munka során csak egyszer akadtak nézeteltéréseik, amikor tanácsadóhoz kellett fordulniuk, de szemmel láthatóan azt is megoldották. Egyébként Bradley az, aki a Battlestar Wiki készítésébe is besegít, ha épp van ideje.

A Google Reader fejlesztői a jelek szerint nagy iPhone-használók, és elmondják, hogy milyen jó, amikor kéznél van a készülék, és ki kell deríteni, micsoda Tyrol keresztneve. 

Megjelent Ron Moore podcastja a Road Less Travelledhez, melyből kiderül, hogy ebben az epizódban sokkal nagyobb hangsúlyt kapott volna a nyomozás Cally halála ügyében. Tyrol vizsgálgatta volna a naplókat, minden gyanús elemet Toryról, de végül RDM lefújta az egészet, mert nagyon CSI-os lett volna az egész, tele "tech-talk"-kal, ami nem passzol igazán a sorozatához.

Azt is elárulja, hogy Aaron Douglas maga találta ki, hogy nyírják le a haját, és az is kiderül, hogy a jelenete a pisztollyal a kabinjában nem volt előre megírva, és majdnem ki lett vágva, csak annak köszönhető, hogy bent maradhatott, hogy az epizód utolsó negyedét (amelyben Sam lábon lövi Gaetát) átemelték a Faithbe.

A másik érdekesség, hogy Baltar és Tyrol között lett volna párbeszéd az ezutáni jelenetben, és le is forgatták úgy az egészet. Csakhogy a két színész kitalálta, hogy meg akarják csinálni úgy, hogy Tyrol végig egy szót sem szól, ezért felhívták Moore-t, aki teljesen kiakadt, hogy minek akarnak az utolsó pillanatban elrugaszkodni a forgatókönyvtől, ezt előre kellett volna megbeszélni. Aztán végül a vágószobában rájött, hogy a beszéd nélküli verzió lett a jobb, és igazat adott a színészeknek.